Det bugner med affald på genbrugsstationerne over hele landet. Aarhus Kommune har aldrig fået leveret så meget som i 2020. (Arkiv) - Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Der var run på genbrugspladserne i corona-året 2020. I Aarhus Kommune blev der således i fjor fragtet mere affald til genbrugspladserne end nogensinde før. Det er især mere byggeaffald, der er blevet kørt til genbrug.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Den ekstra tid i hjemmet i 2020 med hjemsendelser, hjemmearbejde og masser af tid til hjemlige sysler har i den grad betydet, at danskerne har fået ryddet op i gemmerne, har fået bygget nyt og ordnet haven.

Det betyder blandt andet, at genbrugspladserne mange steder har oplevet en stigning i brugen af kommunernes genbrugspladser. I Aarhus Kommune ovenikøbet så meget, at der ikke tidligere har været så meget skrald at håndtere. Det skriver Århus Stiftstidende.

Læs også:
Genbrugspladser drukner i affald

2020 satte ny rekord for stationerne, som har modtaget 15.000 tons ekstra affald i forhold til året før. I alt blev der kørt 160.000 ton affald til genbrug – det blev leveret af 1,5 millioner biler, hvilket er en stigning på 160.000 flere end i 2019.

Især bygge- og anlægsaffald har været i stigning året igennem. I alt har aarhusianerne afleveret omkring 13.500 tons ekstra bygge- og anlægsaffald i forhold til 2019.

“Vi har aldrig oplevet at få så meget affald indleveret. Vi er glade for, at folk også har taget sig tiden til at få deres affald sorteret, så det ender hos os på genbrugsstationerne. Her kan vi genanvende langt det meste, og det giver rigtig god mening, at vi spilder mindst mulige ressourcer,” siger Lene van der Raad, chef for Genbrug og Energi i AffaldVarme Aarhus, til Århus Stiftstidende.