Røde tagsten
Røde tagsten "i fin form" er noget af det, som man med en ny intern byttebørs håber at få genbrugt i Skanderborg Kommune. - Foto: Skanderborg Kommune

Flere og flere kommuner får sig en intern børs, hvor man sætter genbrug af for eksempel byggematerialer eller møbler i system. Senest har Skanderborg Kommune oprettet en ordning, så interesserede institutioner kan overtage brugte ting.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

I stedet for at smide ting ud eller lade dem stå og samle støv, så får kommunale institutioner i stigende grad mulighed for at sende brugte ting videre til andre institutioner. Sådanne ordninger har man for brugte møbler i Randers og Aarhus. Og nu er der kommet et nyt skud på stammen af interne byttebørser. Det er i Skanderborg Kommune.

Tagsten og papirhåndklædedispensere. Gule mursten og computerskærme. Alt sammen brugt men i fin stand. Det er nogle af de ting, som institutioner i Skanderborg Kommune frit kan hente hos andre institutioner efter aftale. Det sker takket være en nyoprettet intern byttebørs.

Det er kommunens børnehaver, skoler og plejehjem, der nu har en ekstra mulighed for at genbruge, fortæller Nana Møller Clausen fra Skanderborg Kommunes bygningsafdeling i en pressemeddelelse.

“Vi fornemmede, at mange institutioner, især skolerne, er rigtig gode til at gemme på ting, der er for gode til at smide ud, selvom de ikke selv har brug for dem længere. Derfor har vi nu lavet den her løsning på intranettet, hvor man nemt kan lægge tingene ind, så andre kan overtage dem og give dem nyt liv,” forklarer Nana Møller Clausen.

Lige nu kan institutionerne for eksempel byde ind på en bunke røde tagsten i fin form, nogle skærme med harddisk, der har været brugt til hjemmetræning, eller 15 dispensere til papirhåndklæder.

“Det er en fin start, men jeg håber selvfølgelig, at der kommer mange flere ting derind, for eksempel i forbindelse med nyindretning eller oprydning. Ofte står tingene jo bare og fylder, så på den her måde kan institutionerne i stedet hjælpe hinanden ved at sende de gode ting videre,” siger Nana Møller Clausen.

Læs også:
Randers sætter genbrug af møbler i system