De her kvinder kan blive nyvalgte borgmestre ved kommunalvalget. Fra venstre er der Ellen Trane Nørby (V) i Svendborg, Sophie Hæstorp Andersen (S) i København og Merete Amdisen (S) i Ishøj. - Foto: Folketinget, Ritzau/Scanpix og Vioto.dk

NB-Kommunes læsere er enige: Flere kvinder kommer til at sætte sig i en borgmesterstol efter kommunalvalget i november. Og én eller flere borgmestre må regne med at blive beskyldt for sexchikane op til KV21.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Flere kvinder kommer til at sidde for bordenden, når lokalpolitikerne næste år efter kommunalvalget samles til byrådsmøder. Og inden KV21 vil en eller flere borgmestre højst sandsynlig være blevet beskyldt for sexchikane.

Sådan kommer det til at gå, hvis man lytter til NB-Kommunes velinformerede læsere. Det kan man læse ud af de svar, som læserne har givet i NB-Kommunes nytårsquiz.

Læs også:
Kan du spå om kommunerne i 2021?

Når læserne kigger i krystalkuglen på 2021, så ser de kvinder overtage flere borgmesterposter som følge af kommunalvalget 16. november.

Syv ud af ti quiz-deltagere gætter på, at der efter KV21 bliver mellem 14 og 18 feminine borgmestre. Som det er nu, er 14 kvinder borgmestre. Hver fjerde quizdeltager spår, at der kommer mere end 18 kvindelige borgmestre efter KV21.

I Frank Jensens fodspor?

Før vi kommer så langt som til efter kommunalvalget, vil der dukke sager om sexisme op med én til tre borgmestre involveret. Det spår seks ud af ti læsere, når de leger orakler for det kommunale Danmark i 2021.

Fire ud af ti læsere vurderer derimod, at der ingen sager kommer, hvor borgmestre offentligt bliver beskyldt for seksuel chikane.

Astrid Krag fortsætter

Næsten ni ud af ti af NB-Kommunes orakler forudser, at social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) stadigvæk sidder på taburetten om et år. Det på trods af rygter om, at hun ved en eventuel ministerrokade kan få et andet ressort.

OK-forhandlinger uden strejker/lockout

Forhandlingerne om nye overenskomster for alle ansatte i kommunerne er i gang nu. Men det munder ifølge ‘quizzerne’ ikke ud i strejker. I hvert fald svarer tre ud af fire ‘nej’ til det her spørgsmål:

Bliver en større gruppe (ansatte organiseret i FOA, Danmarks Lærerforening, BUPL, Djøf eller Dansk Sygeplejeråd) af ansatte involveret i strejke eller lockout i forbindelse med forhandlingerne om nye overenskomster for alle offentligt ansatte i 2021?

Hæder i december

NB-Kommune vil gerne sige tak til de mange, som deltog i vores nytårsquiz. Der var i alt 10 spørgsmål i quizzen og næppe alle har spået rigtigt.

Vi glæder os til at hædre vinderen – årets kommunale orakel – i december i år.