Kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe er fritaget for tjeneste, mens advokatundersøgelse skal kaste lys over borgmesterkøb af en grund i 2016. - Foto: Fredericia Kommune (Arkiv)

Karrieren som kommunaldirektør er sat på pause for Annemarie Zacho-Broe i Fredericia, som den tidligere borgmester ikke tøvede med at kalde for ‘Danmarks bedste’ af sin slags.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

En smukt beliggende byggegrund i en eftertragtet del af Fredericia Kommune er centrum i en sag, der nu har sendt kommunens øverste administrative leder hjem – fritaget for tjeneste.

Læs også:
Kommunaldirektør hjemsendt i sag om særbehandling

Det er den igangværende advokatundersøgelse af sagen om byggegrunden, som borgmesteren købte i 2016 – inden Annemarie Zacho-Broe fik job i kommunen – der har fået byrådet til at hjemsende kommunaldirektøren. Den nærmere årsag er endnu ikke offentliggjort, skriver Fredericia Dagblad.

Annemarie Zacho-Broe kom til Fredericia fra Aarhus Kommune, hvor den dengang 38-årige ansvarlige for sundhedsområdet havde været siden 2007. Samme område overtog hun i Fredericia i 2017 som vefærdsdirektør, men allerede året efter afløste hun Michael Holst som kommunaldirektør efter en rokade i forvaltningens ledelse.

Som kommunaldirektør har hun siden haft et tæt parløb med nu tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S), der ifølge avisen ofte har præsenteret hende som “Danmarks bedst kommunaldirektør”. Blandt andet har den ‘dynamiske duo’ senest stået side om side i forbindelse med at få Googles megadatacenter i kommunen sat på skinner.

Til Fredericia Dagblad sagde Annemarie Zacho-Broe ved sin tiltrædelse i 2018:

“Jeg står op for mine ansatte og borgerne i Fredericia Kommune. Derudover forsøger jeg at spille politikerne så gode, som det overhovedet er muligt. Jeg jagter altid den perfekte kombination af en professionel organisation, der gennem ordentlighed og menneskelighed kan møde vores borgere og samarbejdspartnere på en troværdig måde. Professionalisme og ordentlighed er meget vigtige værdier for mig.”

Læs også:
Forvaltning erkender fejl i borgmesters boligkøb