Der sker store ting i toppen af ledelsen i Fredericia Kommune. Kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe er fritaget for tjeneste, og en ny borgmester er lige tiltrådt. - Foto: Fredericia Kommune

Fredericias kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe er fritaget for tjeneste og hjemsendt, efter at nu fratrådt borgmester købte attraktiv villagrund.

Af nbkommune

Kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe i Fredericia Kommune er fritaget for tjeneste og sendt hjem. Hjemsendelsen kommer i kølvandet på en sag, hvor den nu fratrådte borgmester, Jacob Bjerregaard (S), er blevet kritiseret for at have fået særbehandling i forbindelse med et grundkøb i 2016.

Det er kommunen, der i en pressemeddelelse oplyser, at den øverste embedsmand er hjemsendt.

Kommunaldirektør i Fredericia Annemarie Schou Zacho-Broe er blevet fritaget for tjeneste. (Foto: Fredericia Kommune)

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, at borgmester Jacob Bjerregaard (S) havde fået særbehandling, da han købte en særligt attraktiv villagrund af kommunen.

Der blev før jul igangsat en undersøgelse, som byrådet har fået en delkonklusion af, og som nu fører til hjemsendelsen.

“Vi afventer yderligere oplysninger i sagen, inden vi træffer en beslutning om næste skridt, siger den nye borgmester,” Steen Wrist (S), på vegne af Økonomiudvalget, der har behandlet sagen.

9. december skrev Ekstra Bladet historien om, at kommunen havde solgt en parcelhusgrund til Jacob Bjerregaard.

I sin tid som borgmester havde Jacob Bjerregaard afgivet et mundtligt bud på grunden og overhalet et ægtepar indenom. Han mener, at der ikke er noget at komme efter.

Læs også:
Borgmester dropper nyt job efter kritiske artikler

Da der er tale om en igangværende undersøgelse og en personalesag, har kommunen ikke yderligere kommentarer til sagen.

Den endelige redegørelse ventes senere på måneden.

Det kommunale tilsyn, Ankestyrelsen, har krævet en redegørelse i sagen om byggegrunden.

Camilla Nowak Kirkedal, koncerndirektør for Børn- og Unge, er indtil videre fungerende kommunaldirektør.

Fakta om kommunaldirektøren

Annemarie Schou Zacho-Broe har været kommunaldirektør i Fredericia siden 2018 og var forinden velfærdsdirektør i kommunen. Hun er 42 år, uddannet cand.scient.pol. og har tidligere været chef i Aarhus Kommune.

/ritzau/Iver Houmark Andersen