Socialdemokratiets spidskandidat til borgmesterposten i Ishøj Merete Amdisen og partiet lokalt har været ude i et sandt stormvej. - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der skal ekstern mægling til for at forlige parterne i Socialdemokratiet i Ishøj Kommune, hvor der har været maratonmøder med voldsomme beskyldninger. ‘Vi skal have noget hjælp, så vi kan koncentrere os om at diskutere politik,’ siger den nye topkandidat til borgmesterposten.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Bølgerne går stadigvæk højt hos Socialdemokratiet i Ishøj Kommune. Faktisk i en sådan grad, at lokalafdelingen af partiet for anden gang skal have ekstern mægling.

Partiet er blevet splittet under et opgør mellem blandt andre den nuværende mangeårige borgmester Ole Bjørstorp og den nyvalgte spidskandidat til KV21 Merete Amdisen.

Der har været en højspændt kamp om magt og indflydelse i Socialdemokratiet i Ishøj hele efteråret. Lange maratonmøder, udvandringer fra møder, voldsomme gensidige beskyldninger og en aggressiv tone har martret partiet i lokalafdelingen syd for København.

Men nu er det tid til at bruge krudtet på at kigge fremad og stå sammen om ved KV21 at sikre partiet endnu en periode med borgmesterposten i Ishøj. Det mener den nyvalgte spidskandidat til borgmesterposten Merete Amdisen. I den proces skal der nu klinkes nogle skår. Og det skal ske med ekstern mægling forklarer Merete Amdisen i et interview med Sydkysten.

“Vi skal have noget hjælp, så vi kan koncentrere os om at diskutere politik, det er det vigtigste,” siger Merete Amdisen til Sydkysten.

Hvem, der skal skabe forsoning, vil Merete Amdisen ikke afsløre endnu over for NB-Kommune. Men hun fortæller, at man i byrådsgruppen og i partiforeningen er blevet enige om at iværksætte et mæglingsforløb. Et forløb i lighed med det som partisekretær for Socialdemokratiet og tidligere borgmester i Roskilde, Poul Lindor Nielsen, stod for tidligere på året – dog uden at løse de interne problemer.

Læs også:
Ishøj skal have ny borgmester

Mangeårig borgmester Ole Bjørstorp har meldt ud, at han agter at blive på posten frem til og med 31.december 2021. Han ønsker altså ikke at overdrage posten til Merete Amdisen og dermed give en bedre platform at føre valgkamp på.

Merete Amdisen mener dog, at hun godt kan overkomme både at føre valgkamp og passe sit job som lærer på en specialskole.

“Det er vigtigst for mig at beholde retningen, som vi har sat for Ishøj. Når det kommer til det stormvejr, som Socialdemokratiet har været ude i, så handler det nu om at få ro på og inddraget medlemmerne så meget som muligt i partiprogrammet frem mod valget. Jeg har været med i så mange år i lokalpolitik, så jeg kan godt klare valgkamp samtidig med, at jeg passer mit job,” siger Merete Amdisen til Sydkysten.