Mange borgere føler sig beklemt, når de skal mødes med et rehabiliteringsteam. Fotoet er fra den nye film, hvor en mandlig skuespiller agerer borger, mens alle andre i filmen optræder som sig selv. - Foto: Fredensborg Kommune

Mange i forvejen trængte borgere gruer for den dag, de skal møde et rehabiliteringsteam. Ny film sætter sig i borgernes sted og prøver at berolige dem.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Nogle borgere er nervøse og usikre, inden de skal mødes med rehabiliteringsteamet på rådhuset. For at afdramatisere mødet, får borgerne i Fredensborg Kommune fremover sendt et link til en film på kommunens hjemmeside, så de kan forberede sig på mødet og få et godt indtryk af, hvordan det hele foregår.

”Filmen viser stille og roligt viser, hvem der er med til mødet, og hvordan det foregår. Helt konkret begynder filmen ved indgangen til rådhuset, og viser borgerens vej frem til lokalet, hvor selve mødet foregår og hvor mange, der er til stede”, siger Lars Søndergaard (V), formand for Borgerservice-, Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget i Fredensborg Kommune, og fortsætter:

”Jeg er glad for, at vi på denne måde kan bidrage til, at afdramatisere dette møde. Mange borgere er naturligt nok bekymrede for mødet, da der måske bliver truffet beslutninger, som har stor betydning for deres fremtid, for eksempel om der søges om førtidspension, eller man skal afprøve nye veje til et job eller uddannelse.”

“Derudover gør vi også klart, at borgeren kan tage en bisidder med til mødet, og vi forklarer klagemulighederne.”

I filmen er det en skuespiller, der spiller borgerrollen. De øvrige deltagere er de medarbejdere, som normalt gennemfører møderne. Blandt andre møder vi leder af rehabiliteringsteamet i den nordsjællandske kommune Morten Gatzwiller.

Fremover vil linket til filmen blive sendt til borgeren før deltagelse på et rehabiliteringsmøde. Hvis filmen viser sig at have den ønskede effekt, vil kommunen undersøge mulighederne for at anvende film på tilsvarende vis på andre områder, oplyser kommunen.

Filmen kan ses ved at klikke her.