Bilisterne i byerne oplever ofte, at alle centrale parkeringspladser er optaget. Men med nye dynamiske skilte er der bedre tider på vej i flere byer. (Arkiv) - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Flere og flere byer er i gang med at modernisere parkeringssystemerne og skifte over til de såkaldte dynamiske p-tavler. Men det sker ikke uden tekniske udfordringer.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

De fleste bilister kender til det i de travle timer midt på dagen. Hvor finder jeg en ledig parkeringsplads i byen?

Hidtil har man derfor kørt tilfældigt rundt, indtil man spottede en ledig plads til køretøjet, men det er alt sammen ved at være fortid. I flere kommuner og byer opsættes der i denne tid intelligente systemer, der overvåger pladserne og guider bilisterne de rigtige steder hen via opdaterede tavler.

Læs også:
Lemvig bliver landets første smarte parkeringsby

I Esbjerg er systemet endelig ved at komme på plads, efter at tekniske problemer i nabobyen Ribe udskød projektet i syv måneder. Det skriver JydskeVestkysten.

“Vores tålmodighed var tyndslidt til sidst. Vi bad leverandøren om at stramme an, og vi gjorde det klart, at vi ikke ville tage systemet i Esbjerg i brug, før det var gennemtestet og godkendt. Nu krydser vi fingre for, at systemet fungerer, som det skal og uden videre problemer, sådan som de har forsikret os,” siger Søren Heide Lambertsen, der er formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.

Også i Nyborg har man ventet længe på at få systemet sat op, men det skyldtes i højere grad problemer med leveringen på grund af coronarestriktioner, skriver Fyens Stiftstidende.

Med tavlerne bliver bilisterne i både Esbjerg og Nyborg oplyst om parkeringspladser med ledig kapacitet, så de ikke skal cirkulere rundt i byernes centrum for at lede på må og få.  Systemet i Esbjerg er løbet op i en udgift på 6,5 mio. kr., mens Nyborg har betalt 3 mio. kr. for systemet.