Skraldespande specielt designet til mundbind skal forebygge, at brugte mundbind bliver smidt alle mulige steder. - Foto: Aarhus Kommune

Brugte mundbind ligger og flyder rundt på fortove og veje. Det dur ikke, og derfor opstiller kommune nu som den første i landet 100 skraldespande specielt til mundbind.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

I mange byer ligger der henkastede mundbind på veje, fortove, i parker og på P-pladser. De udgør en smitterisiko og belaster naturen, fordi de blandt andet er lavet af plastic og aluminium.

På den baggrund går Aarhus Kommune nu i gang med at opstille i alt 100 skraldespande til mundbind. De første bliver stillet op mandag 23. november, skriver Århus Stiftstidende

“Corona har ændret meget i vores liv på kort tid – også typen af affald, der bliver smidt på gaden. Vi må og skal passe på hinanden, vores by og naturen. Derfor skal vi selvfølgelig også sørge for at smide vores mundbind i skraldespanden efter brug. De nye skraldespande gør det lettere at komme af med sit mundbind efter brug,” siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, til Århus Stiftstidende.

De første spande bliver opstillet i Aarhus Midtby specielt på steder, hvor mange mennesker færdes, mens de resterende mundbinds-spande opstilles rundt om i byen efter behov.

De nye spande er designede, så det er let at smide sit mundbind ud uden at skulle røre ved håndtag eller flader, og en spand kan rumme omkring 3.000 mundbind, skriver Århus Stiftstidende.