Martin Henriksen (DF) vil være borgmester i Stevns Kommune.
Martin Henriksen (DF) vil være borgmester i Stevns Kommune. - Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Forhenværende medlem af Folketinget Martin Henriksen melder sig nu som borgmesterkandidat i Stevns Kommune.

Af Caroline Ryberg Albæk, Journalist, [email protected]

Tidligere udlændingeordfører i Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, blev på et opstillingsmøde i Store Heddinge på Stevns mandag aften valgt som partiets spidskandidat til kommunalvalget næste år.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

“Heri ligger også, at jeg er borgmesterkandidat, hvis muligheden byder sig til. Jeg har bestemt ikke noget imod at påtage mig det fulde ansvar for kommunen. Jeg har været med til at forhandle mange forskellige aftaler, herunder finanslovsaftaler på plads i Finansministeriet, så ansvaret skræmmer mig ikke,” siger han og fortsætter:

“Jeg hilser tværtimod ansvaret velkommen, for det er udfordrende og hamrende interessant. Jeg ved med mig selv, at jeg kan overskue konsekvenserne af embedsværkets gode og mindre gode ideer. Men lige nu er min melding bare, at jeg er meget glad for medlemmernes opbakning,” siger Martin Henriksen til Sjællandske Nyheder.

40-årige Martin Henriksen tabte ved folketingsvalget sidste år sit mandat, og blev derefter opstillet som folketingskandidat i Sjællands Storkreds. Han vil derfor være at finde på stemmesedlen i Sjællands Storkreds ved kommunalvalget 2021.

Hvis han bliver valgt til kommunalbestyrelsen i Stevns og valgt ind i Folketinget, vil han påtage sig begge poster, siger han til Sjællandske Nyheder.