Del artiklen:
Skoleelever gøres til smitte-ambassadører
Skoleelever gøres til smitte-ambassadører - Foto: Vallensbæk Kommune

Kommune ønsker bedre kommunikation til unge om corona og udpeger skoleelever til smitte-ambassadører. Det fører til video med budskabet: ‘Overhold retningslinjerne – fremtiden er i dine hænder’.

Af Caroline Ryberg Albæk, Journalist, [email protected]

Jonathan, Celina, Frederik, Samina, Nikia og Borys. Det er navnene på seks nye smitte-ambassadører.

Med invitation fra borgmester i Vallensbæk Kommune Henrik Rasmussen (K), har eleverne fra tre af kommunens skoler givet deres input til, hvordan man når ud til kommunens unge under corona. Det skriver Vallensbæk Kommune i en pressemeddelelse

”Det er de unge selv, der bedst ved, hvordan vi når ud til deres aldersgruppe. Derfor er jeg virkelig glad for, at der var nogle friske elever, der havde lyst til at være med i dag og til at sprede budskabet ude på skolerne,” siger borgmester Henrik Rasmussen (K). 

I Vallensbæk Kommune mener man altså, at kommunikation i øjenhøjde er vejen frem, hvis man skal nå ud til de unge under corona. Derfor lod Vallensbæk-borgmesteren sig inspirere af skoleelevernes tanker om corona og bød kreative ideer velkomne.  

De seks spritnye smitte-ambassadører tænkte, at en video var en god måde at nå deres jævnaldrende på: en besked fra unge til unge. 

Videoen sætter med hovedbudskabet “overhold retningslinjerne – fremtiden er i dine hænder”, fokus på, at vi skal passe på de ældre og sårbare. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her