Julegaver til medarbejderne udløser knubbede ord i Kalundborg.
Julegaver til medarbejderne udløser knubbede ord i Kalundborg. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Indkøb af julegaver til medarbejdere i Kalundborg Kommune udløser hård kritik, og der bliver brugt ord som ‘uanstændigt’ og ‘forkasteligt’.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk

Omkring 700 ansatte i Kalundborg Kommune skal have en  julegave, og det går ikke stille af sig i år. Kommunens indkøb af gaverne udløser højlydt kritik i stedet for julefred.

Det skriver Sjællandske Medier

Kritikken kommer af, at julegaverne er blevet indkøbt i Jylland. Det er formanden for de handlende i foreningen ‘Vores Kalundborg’, Brian Sønder Andersen, vred over og siger til Sjællandske Medier:

“Jeg synes, det er uanstændigt. Forkasteligt. Ikke kun, fordi vi lever med og i en coronatid, hvor mange handlende er ekstra udfordrede, men fordi princippet om at handle lokalt også bør gælde kommunen.”

Kommunaldirektør i Kalundborg Jan Lysgaard Thomsen bekræfter, at der er indkøbt julegaver til en samlet værdi af 150.000 kr. i Jylland.

“Det er sket af både praktiske og hensigtsmæssige grunde. Det har tidligere været sådan, at medarbejdere i de enkelte led i administrationen og på andre områder har handlet ind separat, men til i år besluttede vi at samle kræfterne således, at færre tog sig af opgaven og til gengæld søgte at opnå en fordelagtig aftale, et bedre tilbud, så at sige, i forhold til det afsatte beløb. Der, hvor vi ikke har haft fokus, er så at handle lokalt,” siger kommunaldirektøren til Sjællandske Medier.