Fodboldbaner med kunstgræs vækker debat i flere kommuner. I Hillerød vil man ikke have flere af slagsen på grund af miljøbelastningen. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkivfoto)

Fodboldbaner med kunstgræs bliver bandlyst i Hillerød Kommune. Der skal mere miljøvenlige udgaver til, før det igen går an med kunstgræs, vurderer udvalg.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk

Det er populært i mange kommuner at løbe rundt og spile fodbold på baner af kunstgræs. Men banerne med gummigranulat kan skade miljøet, og det får nu Hillerød Kommune til at reagere.

Det skriver Sjællandske Medier.

Et udvalg i Hillerøds byråd vil fastholde planen om en kunstgræsbane i landsbyen Skævinge. Men derefter er det slut

“Vi vil gerne have, at byrådet beslutter, at vi ikke lover at lave flere kunstgræsbaner før, vi har et mere bæredygtigt og veldokumenteret projekt,” siger Louise Colding Sørensen (S) formand for Natur-, Miljø- og Klimaudvalget i Hillerød til Sjællandske Medier, og fortsætter:

“Det kan godt være, der går lang tid før man finder det rigtige. Men det er et område, hvor der virkelig bliver udviklet, så det kan også være, det ikke ender med at være så indgribende. Men nogle gange må man bare sige, at der er nogle ting, der skal være i orden, før man går videre.”

Udvalgsformanden holder fast i, at landsbyen Skævinge  skal have en planlagt kunstgræsbane – en såkaldt 3. generations kunstbane. Så længe der ikke er bedre alternativer, må det blive med gummigranulat.

“Vi kan se, at de alternativer der er, ikke er veldokumenterede. De er ikke nødvendigvis bedre. Hvis man lægger noget på, som er miljørigtigt, men så rådner, så man skal skifte banen ud hvert andet år – så mangler jeg et samlet miljøregnskab for det,” siger Louise Colding Sørensen til Sjællandske Medier.