Forældre accepterer krav om mundbind, når de skal hente og aflevere børn, lyder det fra Nordfyns Kommune. - Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix (arkivfoto)

Forældrene skal have mundbind på, når de afleverer eller henter børn i daginstitution. Det krav er indført i Nordfyns Kommune, og det er blevet taget pænt imod, siger kommunal chef.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk

Forældre skal have mundbind på, når de afleverer eller henter deres børn i vuggestuer og børnehaver i Nordfyns Kommune. Meningen er blandt andet, at pædagoger og andet personale skal være fri for at have visirer eller mundbind på, når de er sammen med børnene.

Det skriver Fyns Amts Avis.

Ifølge Gitte Høj, som er chef for Skole- og Dagtilbud i Nordfyns Kommune, tager forældrene kravet om mundbind meget pænt. Oplevelsen er sågar, at der er smil bag forældrenes mundbind, skriver Fyns Amts Avis.

Læs også:
BUPL: Corona-krisen lægger stort pres på pædagoger og dagtilbud

Kravet til forældrene hænger selvfølgelig sammen med, at man ønsker at mindske coronasmitte. Og så handler det om at gøre arbejdsdagen bedre for det pædagogiske personale.

“Der er nogle overleverings-situationer, især i dagtilbud, hvor forældre og personale kommer tæt på hinanden. Så for at det ikke er personalet, der skal have mundbind og visir i deres generelle omgang med børnene, så tænker vi, at det er en naturlig forlængelse af, at forældrene også har mundbind på, når de eksempelvis er i butikker,” siger Gitte Høj til Fyns Amts Avis.