Tvangsfodring af en etårig dreng har ført til, at en privat dagplejer har mistet sin godkendelse fra kommunen. - Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix (modelfoto)

En privat børnepasser har fået inddraget sin godkendelse af kommunen og er blevet politianmeldt. Hun tvang etårig dreng til at spise – og blev videofilmet.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk

En privat dagplejer er blevet anmeldt til politiet for at tvangsfodre en etårig. Dagplejeren påstår, at andre dagplejere også af og til presser børn til at spise.

Haderslev Kommune har været nødt til at inddrage godkendelsen af en privat børnepasser. Det skriver JydskeVestkysten.

I sagen mod børnepasseren ligger der helt usædvanligt en video. Her kan man se dagplejeren tvangsfodre en etårig dreng, så han græder.

Børn- og ungechef Thomas Vestergaard Andersen i Haderslev Kommune vil ikke udtale sig om detaljer i sagen.

“Det er rigtig nok. Det er en privat børnepasser; det er en privat erhvervsdrivende. Vi har ikke afskediget nogen, men vi har været ude og inddrage en godkendelse,” siger Thomas Vestergaard Andersen til JydskeVestkysten.

Sagen begyndte ifølge avisen i efterårsferien, hvor børnepasserens kompagnon i den private pasningsordning indberettede sagen til kommunen. Herefter blev forældrene informeret om, at kommunen havde fået informationer om ”kritisable forhold”, og godkendelsen af børnepasseren blev inddraget.

JydskeVestkysten har interviewet den pågældende private dagplejer. Ifølge avisen har dagplejeren sagt undskyld. Og hun påstår, at andre dagplejere også har presset børn til at spise. Til avisen siger dagplejeren:

“Indtil nu er der fire kolleger, der har sagt, at det dér har vi jo også prøvet at gøre. Hvis et barn ikke vil spise, så hjælper man lige med de første to (mundfulde, red.), og så spiser de som regel videre.”