17 kommuner fordelt ud over landet har ikke en eneste elbil i deres vognpark - blandt andre Halsnæs Kommune. (Arkiv) - Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

17 kommuner fordelt ud over landet har ikke en eneste elbil i deres vognpark. Se de 17 kommuner her. En af kommunerne uden elbiler er sjællandske Halsnæs.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk

I 17 af landets kommuner kører ingen af kommunens ansatte i rene elbiler. I de 17 kommuner har man nemlig ikke elbiler i vognparken.

Det fremgår af en statistik fra De Danske Bilimportører.

De 17 kommuner uden en eneste elbil
Brønderslev Kommune
Egedal Kommune
Fanø Kommune
Faxe Kommune
Halsnæs Kommune
Hedensted Kommune
Holbæk Kommune
Holstebro Kommune
Kerteminde Kommune
Lolland Kommune
Mariagerfjord Kommune
Nyborg Kommune
Rebild Kommune
Rudersdal Kommune
Stevns Kommune
Vallensbæk Kommune
Vejen Kommune

Kilde: De Danske Bilimportører

Læs også:
Kommune går foran med ladegaranti til elbiler

En af de kommuner, som ikke endnu – så at sige – er fulgt med strømmen er Halsnæs. Blandt kommunens 81 biler er der ganske vist 12, som er første generations hybridbiler, men den type biler kan ikke præstere ren el-kørsel. Det skriver Sjællandske Medier.

(Artiklen fortsætter under grafikken)

Kilde: De Danske Bilimportører

Sjællandske Medier har spurgt borgmesteren i Halsnæs, Steffen Jensen (S), om det er nu godt nok, at kommunen ingen rene elbiler har. Borgmesteren svarer til mediet:

“Ambitionen er da at udvide vognparken med elbiler på et tidspunkt, men vi er nødt til også at forholde os til, hvad det koster.”

“Hvis vi anskaffer for eksempel 20-30 elbiler, så skal der også etableres flere ladestandere. Det koster også. Hvis det samlet set bliver meget dyrere, så skal pengene tages fra noget andet, som også er vigtigt.”

Læs også:
Så mange elbiler er der i hver kommune