Tidligere borgmester Erik Nielsen (S) blev stillet i et meget dårligt lys af blandt andre Ekstra Bladet. Nu har Ankestyrelsen besluttet ikke at rejse sag mod kommunen for Erik Nielsens brug af tjenestebil. - Foto: Rødovre Kommune

Ankestyrelsen har bestemt sig for ikke at rejse en tilsynssag mod Rødovre Kommune på grund af tidligere borgmester og næstformand i KL Erik Nielsens brug af tjenestebil.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Rødovres bykonge gennem mange år, socialdemokraten Erik Nielsen, og kommunen slipper for yderligere ballade om Erik Nielsens kørsel i tjenestebil. Ankestyrelsen har bestemt sig for ikke at rejse en sag mod kommunen, og den nu afgåede borgmester.

Det fremgår af et brev, som Ankestyrelsen har sendt til Rødovre Kommune:

Her kan du læse brevet fra Ankestyrelsen til Rødovre Kommune.

Erik Nielsen (S) overlod i foråret sin borgmesterpost til partifællen Britt Jensen. Det skete kort tid efter, at Erik Nielsen var havnet i en mediestorm anført af Ekstra Bladet som følge af, at han ved flere lejligheder havde parkeret sin tjenestebil ved privatboligen i Rødovre.

Nu skriver Ankestyrelsen i sit brev til Rødovre Kommune:

“Vi vurderer, at der ikke er anledning til at rejse en tilsynssag om
Rødovre Kommunes ordning, hvorefter kommunen stillede en tjenestebil til rådighed for borgmesteren.”

Ankestyrelsen understreger i sin afgørelse, at borgmester Britt Jensen ikke har tænkt sig at bruge tjenestebilen så meget som forgængeren:

“Vi lægger vægt på, at Rødovre Kommune har oplyst, at den nuværende borgmester har meddelt, at hun ikke forventer at have samme kørselsbehov som den tidligere borgmester, og at kommunen på denne baggrund har opsagt leasingen af den bil, som blev stillet til rådighed for den tidligere borgmester.”

På baggrund af sagen i Rødovre har Ishøj Kommunes kommunaldirektør fået undersøgt, hvordan borgmester Ole Bjørstorp (S) kan bruge sin tjenestebil:

Læs også:
Bykonges brug af borgmesterbil er ulovlig

I forhold til Rødovre understreger Ankestyrelsen, at kommunen skal være opmærksom på reglerne for brug af tjenestebiler fremadrettet. Ankestyrelsen skriver til Rødovre Kommune:

“Ankestyrelsen finder imidlertid anledning til at bemærke, at en
borgmesters kørsel til og fra egen bopæl, når det foregår i en bil uden
chauffør, normalt ikke vil kunne betegnes som tjenstlig kørsel.
Ankestyrelsen lægger til grund, at Rødovre Kommune – såfremt
kommunen på ny måtte vælge at stille en tjenestebil til rådighed for
borgmesteren – er opmærksom på, at det vil være i strid med
vederlagsreglerne, hvis borgmesteren anvender bilen til privat kørsel.”

Kommunaldirektøren i Rødovre Anders Agger er glad for, at sagen med Erik Nielsens brug af tjenestebil nu er afsluttet. Han siger til Rødovre Lokal Nyt:

”Det er en sag, der har været meget omtalt, og jeg er derfor glad for, at vi nu endelig har fået en afgørelse fra Ankestyrelsen, og at de ikke har fundet anledning til at rejse en tilsynssag mod Rødovre Kommune. Det er et tilfredsstillende punktum på den sag.”

Læs også:
Tredje vestegnskommune vælger elite-klimavejen