Hanne Dollerup, administrerende direktør i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune, kan være tilfreds med den seneste trivselsundersøgelse blandt kommunens pædagoger og lærere. (Arkiv) - Foto: Odense Kommune

I Odense Kommune viser en trivselsmåling blandt de ansatte i Børn- og Ungeforvaltningen, at de trives bedre end i 2019.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Coronakrisen har vendt op og ned på det daglige arbejde for mange kommunalt ansatte, og det gælder ikke mindst på dagtilbuds- og folkeskoleområdet, hvor lærere og pædagoger har skullet omstille sig til en hverdag med nødpasning og online undervisning.

Men det har tilsyneladende ikke haft den store, negative effekt på trivslen blandt de ansatte, skriver Fyens Stiftstidende.

En trivselsmåling i september viser nemlig, at der er fremgang på 15 ud af 16 parametre i forhold til 2019. Rådmand Susanne Crawley Larsen (R) siger, at hun er positivt overrasket over resultatet:

“Alle medarbejdere i forreste række har i år været udsat for et hav af udfordringer og forandringer, og det, kunne jeg godt have været bekymret for, ville komme til udtryk som en tilbagegang i trivselsmålingen,” siger Susanne Crawley Larsen til Fyens Stiftstidende og fortsætter:

“Cadeau til medarbejderne blandt byens børn, der har udvist en enorm villighed til at omstille sig til de forskellige vilkår, de er blevet budt i år. Og også til lederne, der har skabt rammer for, at det er muligt,” siger Susanne Crawley Larsen.

Læs også:
Undersøgelse under corona: Offentlige ledere mærket af stress og overarbejde

Hanne Dollerup er administrerende direktør i Børn- og Ungeforvaltningen, og hun hæfter sig især ved, at 87 procent af de 5141 inviterede medarbejdere i forvaltningen har givet sig tid til at svare i undersøgelsen:

“Jeg er meget tilfreds med, at de over 6.000 medarbejdere har haft rammerne og gejsten til at bevare en god trivsel. Vi kan vist alle regne ud, at vi ikke har oplevet de sidste forandringer på baggrund af corona endnu, så de nuværende gode resultater må ikke blive en sovepude, men de er klart en pejling på noget, der virker,” siger Hanne Dollerup til Fyens Stiftstidende.