Del artiklen:
Hvis vi havde en 'Frank Jensen' her, så ville jeg have hørt om det, forsikrer borgmester i Næstved Carsten Rasmussen (S).
Hvis vi havde en 'Frank Jensen' her, så ville jeg have hørt om det, forsikrer borgmester i Næstved Carsten Rasmussen (S).

Ring til mig, hvis du bliver udsat for sexchikane. Den opfordring kommer borgmester Carsten Rasmussen (S) i Næstved Kommune med til sine byrådskolleger og ansatte i kommunen. Han er sikker på, at der ikke er en lokal udgave af Frank Jensen.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Der går ikke en lokal udgave af Frank Jensen rundt i Næstved Kommune og gramser på hverken ansatte eller politikere. Og hvis nogle føler sig udsat for sexchikane, så må de gerne ringe til borgmesteren.

Den udmelding kommer borgmester Carsten Rasmussen (S) med ifølge Sjællandske Medier

Den socialdemokratiske borgmester er overbevist om, at der ikke i den midtsjællandske kommune er hverken nogle ledere i kommunen eller politikere, der har udsat medarbejdere eller andre folkevalgte for uønsket seksuel opmærksomhed i en grad som den nu detroniserede overborgmester i København, Frank Jensen (S).

“Jeg kan garantere, at hvis der var foregået noget upassende, havde jeg hørt om det,” siger borgmesteren til Sjællandske Medier. 

Der er nu stor fokus på sexisme i byråd, men i Næstved har der allerede været spotlys på emnet siden i sommer. Her trak Enhedslistens Freja Lynæs Larsen trak sig fra byrådet, fordi hun følte sig mobbet. 

Blandt andet har Freja Lynæs Larsen ifølge Sjællandske Medier måtte lægge øre til udsagn som: 

»Sikke en pæn kjole du har på. Den passer godt til dine fyldige former. Eller… Har du ikke lyst til at slikke det af?«

Borgmester Carsten Rasmussen har efter hendes exit haft en del samtaler med andre byrådsmedlemmer om tonen i byrådet. 

I forhold til de 6.500 ansatte i Næstved Kommune er der en klar opfordring fra Carsten Rasmussen, som til Sjællandske Medier siger:

“Debatten om sexisme har ændret utrolig meget på utrolig kort tid og fra nu af skal man sige det højt, hvis man bliver udsat for noget krænkende. Man skal ikke gå i årevis med sin skam.”

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her