Det vil være værdifuldt for Esbjerg at komme med i DK2020-klimasamarbejdet, vurderer Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V). - Foto: Venstre

Flere og flere kommuner vil med i det forpligtende samarbejde DK2020 om at blive klimavenlige. Nu vil landets femtestørste kommune også med i det grønne selskab.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Offshore-byen Esbjerg, der har tjent godt på olieudvindingen i Nordsøen, vil gerne forpligte sig til at blive klimavenlig. Kommunen melder sig nu blandt de flere og flere kommuner, der vil med i det forpligtende klimasamarbejde organiseret af Realdania, DK2020.

Ved at melde sig ind i DK2020 vil Esbjerg Kommune få meget værdifulde bidrag til at udforme en klimaplan, som lever op til den fremmeste internationale standard. Det vurderer borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) ifølge JydskeVestkysten.

Meldingen kommer efter et møde i går, mandag, i Økonomiudvalget i Esbjerg, hvor tilslutningen til projekt DK2020 blev enstemmigt vedtaget. Senere mandag var DK2020-tilslutning også til debat i byrådet.

Læs også:
Tredje vestegnskommune vælger elite-klimavejen

Esbjerg har sat sig som lokalt mål at blive CO2-neutral i 2030. På den baggrund har byrådet vedtaget at etablere både et klimasekretariat og nu tilslutte kommunen til DK2020-projektet.

Af dagsordenen til byrådsmødet i går fremgår følgende:

“I Budget 2021-2024 er der afsat 4,5 mill. Kr. for perioden til oprettelse af et Klimasekretariat, herunder midler til konsulentbistand. Derudover forventes deltagende kommuner (i DK2020, red.) at afsætte de nødvendige medarbejdertimer til det tværfaglige team.”