Del artiklen:
Ringsted Kommune stiller fra i dag af en bolig til rådighed for coronasmittede fra Faxe Kommune
Ringsted Kommune stiller fra i dag af en bolig til rådighed for coronasmittede fra Faxe Kommune - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ringsted Kommune tilbyder fra i dag isolationsfaciliteter til coronasmittede borgere fra Faxe Kommune. ‘Naturligt, at vi hjælper hinanden,’ siger borgmester.

Af Caroline Ryberg Albæk, Journalist, [email protected]

Faxe Kommune oplever lige nu et lokalt smitteudbrud med coronavirus hos en gruppe borgere.

Det får nu nabokommunen Ringsted til fra i dag, fredag, at stille ledige isolationsfaciliteter til rådighed for ramte borgere.

Det fremgår af en pressemeddelse fra Ringsted Kommune. Smitteudbruddet i Faxe betyder, at kommunen har ekstraordinært og akut brug for flere faciliteter til borgere, der ikke kan isolere sig i eget hjem. 

I august stod Ringsted selv midt i et lokalt smitteudbrud, og skabte i den forbindelse ekstra isolationsfaciliteter i en gammel villa i Jystrup, og de dertil indrettede 11 isolationspladser gøres fra i dag af tilgængelige for Faxe Kommune. Villaen i Jystrup har kommunen tidligere brugt som flygtningebolig.

”Vi har fået en henvendelse fra Faxe Kommune, om vi kunne hjælpe dem i den ekstraordinære situation, som de står i nu, og det har vi selvfølgelig sagt ja til. Jeg opfatter det som helt naturligt, at vi kommuner hjælper hinanden, og vi har i forvejen et godt og naturligt samarbejde på rigtigt mange områder,” siger borgmester i Ringsted Kommune Henrik Hvidesten (V) i pressemeddelelsen. 

Boligen, der stilles til rådighed, rummer 11 værelser med fælles bad- og toiletfaciliteter, køkken og adgang til en afgrænset have. Der er pt. ikke taget stilling til, om der reelt bliver et behov for at borgere fra Faxe Kommune skal bo der kortvarigt, men Faxe Kommune kan fra i dag af benytte isolationsfaciliteterne, hvis der bliver behov for det. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her