Camilla Meyer (t.v.) og Nadia Bruun Thurø er ikke imponerede over borgmester Ole Vives form for humor efter opslag på sociale medier. - Foto: Faxe Kommune

Faxe Kommunes borgmester kom i regulær modvind i går med tweet og Facebookopslag om seksuelle krænkelser. Byrådskolleger er ikke imponerede over borgmesterens humoristiske sans.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

“Jeg har forsøgt at blande mig i debatten med humor. Det var klodset og kan misforstås. Jeg vil derfor gerne understrege, at det selvfølgelig ikke er i orden at opføre sig krænkende og upassende overfor andre. God dag. Ole”

Sådan skrev borgmester Ole Vive (V) i Faxe Kommune i en opdatering på sit opslag på Facebook og Twitter i går eftermiddag, hvor han tidligere havde kommenteret på Morten Østergaards (R) sygemelding efter krænkelser i De Radikales folketingsgruppe.

Læs også:
Borgmester: 'Til dem jeg har klappet i røven!! UNDSKYLD!'

Det skabte en regulær ‘shitstorm’ på de sociale medier, hvor kolleger og borgere rystede på hovedet af udmeldingerne.

Men den seneste opdatering på det oprindelige opslag får ikke byrådskollegerne i Faxe til at klappe i hænderne i ren morskab.

Socialdemokratiets gruppeformand i byrådet, Camilla Meyer, siger til Sjællandske Medier:

“For mig at se, er det her ikke et tema, man kan lave sjov med. Det er uværdigt for en borgmester at forsøge at lave sjov med den her vigtige debat. Det kan jo misforstås, og for nogle er den her udtalelse stødende og giver grund til unødig tolkning, siger Camilla Meyer til Sjællandske Medier.

Enhedslistens Nadia Bruun Thurø er heller ikke begejstret for borgmesterens humor:

“Jeg synes, han udviser en eklatant form for tonedøvhed overfor, hvad der foregår i sexisme-debatten lige nu. Hans opslag negligerer en meget vigtig debat,” siger Nadia Bruun Thurø til Sjællandske Medier og fortsætter:

Så længe, der er folk som Ole, der synes, at det her er sjovt, så afsporer det i den grad debatten. Han er ovenikøbet borgmester og i en magtposition og burde vide bedre.”