Sygefraværet falder blandt medarbejderne i Helsingør Kommune.
Sygefraværet falder blandt medarbejderne i Helsingør Kommune. - Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Helsingør Kommune er godt på vej med at nedbringe sygefraværet blandt kommunens ansatte. Alene fra januar i år er det gennemsnitlige sygefravær pr. medarbejder faldet med én sygedag. Men kommunen er ikke helt i mål endnu.

Af Caroline Ryberg Albæk, Journalist, [email protected]

Flere kommuner har under coronakrisen oplevet faldende antal sygedage for flere medarbejdergrupper, og nu melder Helsingør Kommune sig ind i koret, der kan berette, at det går den rigtige vej.

Læs også:
Sygefraværet er faldet i kommunerne

Helsingør Kommune satte allerede i begyndelse af 2018 et mål om at nedbringe sygefraværet blandt kommunens ansatte med 5 procent inden udgangen af 2019. En sådan reducering svarer til 10,3 sygedage om året pr. medarbejder.

Men selvom man ikke er helt i mål med sygefraværet endnu, så det går den rigtige vej ifølge Økonomiudvalget, skriver Sjællandske Medier.

“Denne målsætning er endnu ikke nået, men per september 2020 er det gennemsnitlige antal sygedage på 10,6 dage per ansat,” fremgår det af Økonomiudvalgets dagsorden.

Mandag holdt Økonomiudvalget møde og her viste den årlige opgørelse, at sygefraværet i kommunen er faldet støt siden januar i år, når man ser bort fra Covid-19-relateret sygdom. Ifølge opgørelsen er det gennemsnitlige antal sygedage pr. medarbejder i Helsingør Kommune er faldet fra 11,6 sygedage i januar til 10,6 sygedage i september.

Forklaringen på, hvorfor kommunen endnu ikke er lykkes med at nå målsætningen, skal blandt andet findes hos Center for Sundhed og Omsorg. Afdelingen har nemlig et individuelt måltal om 11,7 fraværsdage pr. medarbejder om året, hvilket det ikke er lykkes afdelingen at nå. Sygefraværet pr. medarbejder i denne del af kommunen har nemlig ligget stabilt på 14,2 dage om året.

Seks andre afdelinger i kommunen er allerede lykkedes med at nå deres individuelle mål. For eksempel har Center for By, Land og Vand et mål om ikke at overstige 12,4 dages fravær pr. medarbejder, men ligger langt under med 5,4 fraværsdage pr. medarbejder i året op til og med september 2020.

Læs også:
Kommune med sygefraværs-succes: Nu spreder tiltaget sig til andre kommuner