Del artiklen:
Forslag om at droppe vejning af skolebørn skal nu drøftes i Børn-, Idræt og Familieudvalget i Gribskov.
Forslag om at droppe vejning af skolebørn skal nu drøftes i Børn-, Idræt og Familieudvalget i Gribskov. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Udvalgsformand i Gribskov Kommune er positivt stemt over for forslag om at droppe vejning af skolebørn. Sundhedsplejersken skal i stedet bruge tiden på at tale med det enkelte barn om trivsel og selvværd, mener forslagsstilleren.

Af Caroline Ryberg Albæk, Journalist, [email protected]

Hvad gør en vejning af elever egentlig godt for?

I Gribskov Kommune er man i gang med at tage stilling til, om det skal været et overstået kapitel, at sundhedsplejen vejer skolebørn.

Det er Nytgribskovs Morten Klitgaard, der foreslår Børn-, Idræt og Familieudvalget, at man flytter fokus fra børns vægt hen på trivsel og selvværd. Det skriver Sjællandske Medier.

“Er vægt hos børn vigtigere end psykisk trivsel? Taber børn sig i vægt af at blive vejet? Det er der vist ikke evidens for, og vi mener, det kunne være spændende at arbejde videre med den idé i Gribskov, så sundhedsplejen i folkeskolerne ikke længere vejer vores folkeskolebørn, men i stedet bruger tiden på at tale med det enkelte barn om trivsel og selvværd,” skriver Morten Klitgaard i forslaget. 

Inspirationen har han hentet i Kolding Kommune, hvor man netop ikke længere vejer skolebørn. Tirsdag skal udvalget så drøfte, om forslaget også skal blive en realitet i Gribskov. 

Udvalgsformand Natasha Stenbo Enetoft (V) siger til Sjællandske Medier, at hun umiddelbart er positiv, fordi hun ikke mener, at man bør dunke børn oven i hovedet med deres vægt – uanset om de vejer for lidt eller for meget. 

“Mennesker kommer i mange forskellige højder og drøjder,så fokus bør ikke altid være på et tal. Vægt kan aldrig stå alene, heller ikke for os voksne. Man kan godt få et chok, når man står på badevægten, men derfor kan man sagtens havde det godt alligevel,” siger Natasha Stenbo Enefoft. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her