Ole Vive (V), borgmester i Faxe Kommune.
Ole Vive (V), borgmester i Faxe Kommune. - Foto: Fakse Kommune

Faxes borgmester Ole Vive (V) prøvede at være morsom på Twitter ved at lave grin med sexkrænkelser. Det udløste en storm af vrede kommentarer og kan koste ham stemmer ved KV21. Nu skriver han om sit tweet: ‘Det var klodset og kan misforstås.’

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Borgmesteren i Faxe Ole Vive (V) har rejst en storm af vrede kommentarer på Twitter efter et tweet i mandags. Borgmesteren forsøger i tweetet at være morsom ved at gøre klap i røven til noget ret uskyldigt.

Dermed kan sexismedebatten blive en central del af KV21-valgkampen i Faxe Kommune, og tweetet kan komme til at koste ham stemmer.

Onsdag middag har Ole Vive valgt at trække i land i forhold til det oprindelige tweet. Men her får du først hans første tweet fra i mandags:

Tweetet har indtil videre udløst 112 kommentarer på Twitter, og der er ikke meget medvind til Faxe-borgmesteren.

Her er nogle af kommentarerne:

NB-Kommune har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ole Vive både med direkte henvendelser og via sekretariatet på Faxes rådhus, som oplyser, at “han holder fri her onsdag”. Men onsdag middag skriver Ole Vive et nyt tweet:

Ole Vives udbrud mandag følger efter, at hans partifælle og næstformand i Venstre Inger Støjberg i september var ude med en kommentar om, at det er “ved at gå helt over gevind med al den MeToo og sexismesnak.”

Artiklen er blevet opdateret – siden første publicering onsdag formiddag – med tweet fra Ole Vive.