Paya Hauch Fenger var i tre år ansat som chefkonsulent i Odsherred Kommune og blev sexchikaneret. - Foto: Odsherred Kommune (arkivfoto)

Tidligere chefkonsulent i Odsherred Kommune beretter om seksuelle krænkelser. Efter at være blevet sexkrænket fik hun at vide af en kvindelig leder i kommunen, at hun bare skulle lade det ligge.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

I løbet af tre år som chefkonsulent i Odsherred Kommune blev Paya Hauch Fenger udsat for sexchikane flere gange.

Det fortæller hun til Nordvestnyt. Fra januar 2017 til februar i år arbejdede Paya Hauch Fenger som chefkonsulent i i Kultur & Fritid i Odsherred Kommune. Kort efter sin ansættelse havde hun en meget ubehagelig oplevelse med en “ledende samarbejdspartner”:

“Jeg bliver inviteret til møde en fredag eftermiddag. Da jeg kommer, går sekretæren, og han låser døren. Undervejs i mødet stopper han vores samtale og spørger, om jeg har lyst til sex på skrivebordet? Det var ekstremt intimiderende, og jeg afsluttede naturligvis både mødet og samarbejdet, ligesom al respekt forsvandt for ham og hans evne til at varetage sit job,” fortæller Paya Hauch Fenger til Nordvestnyt.

Læs også:
Sexkrænkede i byråd: Det er især andre politikere, der går over stregen

Nogle år derefter oplevede hun igen blive krænket af en leder:

“Det var ikke så meget det, at jeg blev opfordret til at gå med ham hjem og have sex, der var grænseoverskridende. Manden var fuld, og jeg fik sagt til ham i tydelige vendinger, at en sådan adfærd ville jeg ikke tolerere i vores samarbejde,” siger Paya Hauch Fenger til Nordvestnyt og fortsætter:

“Det var mere det, at han flere gange efterfølgende fik sagt, at når vi sad til møde sammen, sad han og tænkte på at have sex med mig, frem for på det faglige indhold af vores arbejde.”

Hun mener, at der er et stort behov for at få se på arbejdskulturen i Odsherred Kommune og i mange andre kommuner. Kampen for ligestilling er på ingen måder vundet, fastslår hun over for Nordvestnyt.

Af en anden artikel i Nordvestnyt fremgår det, at ingen af de kvindelige byrådsmedlemmer i Odsherred føler sig seksuelt krænket.