Tina Agergaard Hansen (V) tager sin formandspost med sig, efter hun er skiftet fra Dansk Folkeparti til Venstre i Varde Kommune. (Arkiv) - Foto: Varde Kommune

Byrådspolitiker i Varde Kommune skifter parti fra Dansk Folkeparti til Venstre. DF vil beholde vigtig formandspost, men borgmesteren afviser: Posten følger personen – ikke partiet.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Endnu en byrådspolitiker fra Dansk Folkeparti skifter parti.

Denne gang i Varde Kommune, hvor Tina Agergaard Hansen har meddelt, at hun skifter til Venstres byrådsgruppe. Det skriver JydskeVestkysten.

“Jeg vil fortsat arbejde ud fra mine værdier og liberale tilgang til tingene og kæmpe for, at Varde Kommune er et godt sted at være for både borgere og erhvervslivet,” skriver hun i en pressemeddelelse og slår fast:

“Jeg fortsætter som formand for Social- og sundhedsudvalget samt udvalgsmedlem i Børn og læring og Økonomiudvalget. Jeg ser frem til et fortsat godt samarbejde med hele byrådet.”

Det er de sidste sætninger i pressemeddelelsen, der nu skaber røre i baglandet.

Tina Agergaard Hansens formandspost i Social- og sundhedsudvalget tilhører nemlig Dansk Folkeparti, mener formanden Dansk Folkepartis lokalafdeling i Varde, Frode Flyvbjerg Kristensen.

Han siger, at DF sikrede sig den post i forbindelse med konstitueringsaftalen mellem Venstre og Dansk Folkeparti ved KV17, og at det var prisen for, at Erik Buhl (V) kunne blive borgmester:

“Vi mener, DF skal beholde posten, for det er partierne – ikke personerne – konstitueringsaftalen er indgået mellem,” siger han til JydskeVestkysten.

Men borgmesteren er af en anden mening:

“Jeg har spurgt ind til det, for jeg er heller ikke så erfaren i det her. Det navn, der står den dag, vi konstituerer os i byrådet, er gældende, indtil byrådet beslutter noget andet. Så byrådet har samlet valgt Tina som formand for socialudvalget,” siger Erik Buhl til JydskeVestkysten.

Dansk Folkeparti har nu kun et enkelt byrådsmedlem i Varde – Venstre har 13 medlemmer.

Læs også:
Farvel til DF i Næstved byråd
Læs også:
Endnu et byrådsmedlem går fra DF