Jyske elever er flinkere til at gå i skole

Del artiklen:

Folkeskoleelever i Jylland har markant mindre fravær end elever på Sjælland. Det viser en analyse foretaget af NB-Kommune. Se her hvor fraværende eleverne er i din kommune.

Af Peter Risager, [email protected]

Mellem Sjælland og Jylland er der massiv forskel på andelen af elever, der har høje fraværsprocenter. Således var andelen af børn med over 10 procent fravær i skoleåret 2018/2019 17,2 procent i sjællandske kommuner, mens den var 11,6 i jyske kommuner.

Det viser en udregning foretaget af NB-Kommune på baggrund af tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Beregningen kommer efter Børns Vilkår og Egmont Fonden i dag har offentliggjort en rapport, der belyser udfordringerne med fraværet i folkeskolerne.

Formålet med rapporten er, at den skal være startskuddet til et partnerskab, der ifølge Egmont Fonden, “har til formål at nedbringe bekymrende skolefravær”.

Ifølge rapporten er det problematisk, når mange elever har højt fravær, fordi skolefravær kan have alvorlige konsekvenser for barnets fremtidige trivsel, uddannelse og arbejdsliv. Børn og unge med højt skolefravær har ifølge rapporten blandt andet en lavere sandsynlighed for at påbegynde og afslutte en ungdomsuddannelse.

Læs også:
Ny rapport: Hver syvende folkeskoleelev har bekymrende højt fravær

Derfor kan de høje fraværsprocenter også sige noget om kommunens fremtid, da skolefraværet både siger noget om kommunens nuværende sociale problemer og fremtidsmulighederne for de unge i kommunen.

I top tre over kommuner – med den højeste andel af elever med stort fravær – ligger – udover de små ø-kommuner, som er forbundet med stor statistisk usikkerhed – Brøndby, Lolland og Vallensbæk på henholdsvis 27,0, 26,6 og 24,2 procent.

Det svarer til, at en ud af fire elever i de tre kommuner har mere end 20 dages fravær på et skoleår.

I den modsatte ende med de laveste andele af elever med høj fraværsprocent ligger Herning, Skive og Holstebro med henholdsvis 6,4, 7,5 og 7,6 procent.

På landsplan var der 75.000 elever, der havde over ti procent fravær i skoleåret 2018/2019. Det svarer til 14 procent af folkeskoleeleverne.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her