Aarhus Kommune vil finde ud af, hvor galt det står til med sexisme blandt kommunens ansatte. - Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix (modelfoto)

En undersøgelse fra Aarhus Kommune viser, at andelen af ansatte udsat for sexchikane varierer en del fra magistrat til magistrat.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]
og Jørn Sørensen, [email protected]

Krænkelser af seksuel karakter er i den grad blevet et emne, som fylder ikke bare i medierne, men også i kommunerne, hvor blandt andre KL i forrige uge ifølge en pressemeddelelse vil sætte fokus på sexchikane blandt byrådsmedlemmerne.

I Aarhus følger man trop, og nu vil magistraten på et kommende møde diskutere, hvor stort problemet er blandt ansatte – ansatte imellem og i forholdet med borgerne. Det skriver Århus Stiftstidende.

Læs også:
Flere kommuner vil nu bekæmpe sexisme

Politikerne har bedt kommunens direktørgruppe om at se på retningslinjerne for sexchikane, og det er der kommet svar på i form af et notat – på baggrund af den seneste trivselsmåling for ansatte fra efteråret 2018.

Ifølge trivselsmålingen har to procent af medarbejderne i gennemsnit oplevet seksuel chikane i forbindelse med deres arbejde:

Størst er problemet i Sundhed og Omsorgs-forvaltningen, hvor syv procent af medarbejderne har oplevet adfærd med uønsket seksuel opmærksomhed.

I 92 procent af de episoder, medarbejdere har berettet om i 2018, er chikanen kommet fra borgere, pårørende eller andre og 8,7 procent fra kolleger.

Magistraten vil på det næste møde drøfte, hvilke initiativer, der skal sættes i værk. Blandt andet er det en mulighed at sætte en stikprøveundersøgelse – specifikt for sexisme og sexchikane – samt at udvide den kommende trivselsmåling i 2021 med spørgsmål om sexchikane, skriver Århus Stiftstidende.