Del artiklen:
Formanden for Transparency International i Danmark, Jesper Olsen, er bekymret for, at anonyme henvendelser til whisteblowerordninger i kommunerne om sexisme kan være problematiske.
Formanden for Transparency International i Danmark, Jesper Olsen, er bekymret for, at anonyme henvendelser til whisteblowerordninger i kommunerne om sexisme kan være problematiske. - Foto: Transparency International Danmark

Der skal gribes ind over for sexisme. Sådan lyder det nu fra flere kommuner, hvor der tages forskellige initiativer til at bekæmpe sexisme. Organisation hejser et advarselsflag over for kommunerne.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Kommunerne reagerer nu på den seneste tids debat om sexisme. I Københavns Kommune har man planer om en enhed, som specifikt skal tage sig af sexisme, og i andre kommuner sender ledelsen utvetydige henstillinger ud om at reagere på uønsket seksuel opmærksomhed. 

Det oplyser DR Radioavisen. 

I Roskilde Kommune slår kommunaldirektør Henrik Kolind fast, at det er arbejdsgivers ansvar at gribe ind over for sexisme. 

”Jeg har sendt en mail ud til at alle ledere og medarbejdere med en opfordring til at reagere i enhver situation, hvor de måtte blive udsat for sexisme,” siger Henrik Kolind til DR Radioavisen. 

Både Roskilde og Frederiksberg Kommuner opfordrer medarbejderne til at bruge de respektive kommuners whistleblowerordninger, hvor ansatte anonymt kan henvende sig, hvis de oplever upassende adfærd. 

Formanden for Transparency International i Danmark Jesper Olsen er dog bekymret for, at anonyme henvendelser til whisteblowerordninger kan være problematiske:

”Dem, der henvender sig, skal vide, hvad deres rettigheder er. Men dem, der fløjtes om, skal også vide, hvad deres rettigheder er. Jeg kan være nervøs for, at vi kan komme til at gøre mere skade end gavn med de anonyme henvendelser,” siger Jesper Olsen til DR Radioavisen.  

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Kommune i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her