Niels Kelberg og Ghita Nelander (NB) er nu begge forhenværende medlemmer af Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Næstved Kommune. - Foto: Næstved Kommune

Først var der to, så var der én, og nu er der ikke flere byrådsmedlemmer fra Dansk Folkeparti i Næstved, da sidste mand nu trækker sig. Mandatet går i stedet til De Konservative.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Krisen i Dansk Folkeparti med både folketings- og kommunalpolitikeres farvel til partiet tilskrives endnu et kapitel i det sydsjællandske.

I Næstved Kommune har byrådets eneste medlem fra Dansk Folkeparti, Niels Kelberg, valgt at forlade sin post af helbredsmæssige årsager, skriver Sjællandske Medier.

Læs også:
Flere byrådsmedlemmer går fra Dansk Folkeparti

Hans mandat gives derfor videre til Thomas Palmskov, der blev opstillet for DF ved KV17, men som ikke fik stemmer nok. Thomas Palmskov er dog siden skiftet til De Konservative, så her kan byrådsgruppen i stedet fremover tælle tre medlemmer mod de nuværende to.

Det glæder Jesper G. Nielsen, der er formand for den konservative vælgerforening i Næstved:

“For nogle år siden var vi i modvind, men nu oplever vi en behagelig modvind. Vi behøver ikke længere krybe langs panelerne, hvis vi har en t-shirt med konservativt logo på,” siger Jesper G. Nielsen til Sjællandske Medier.

Ved kommunalvalget i 2017 fik Dansk Folkeparti to medlemmer valgt ind, men det andet medlem af byrådet i Næstved, Githa Nelander, skiftede i juni til Nye Borgerlige, og det efterlod Niels Kelberg som den eneste DF’er i byrådet.

Niels Kelberg har siddet i Havneudvalget, Teknisk udvalg og Økonomiudvalget, og borgmester Carsten Rasmussen (S) siger til Sjællandske Medier, at der nu skal findes afløsere til de poster.