Byrådsmedlem Jørgen Popp Petersen, Slesvigsk Part i Tønder Kommune.

For to år siden fik borgerne i Tønder Kommune mulighed for at stille byrådspolitikerne spørgsmål under byrådsmøderne, men ingen har benyttet sig af muligheden siden 2019.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Åbenhed og gennemsigtighed er godt, men hvad gør man ved det, når der ingen interesse er blandt kommunens borgere for at vide mere?

Det spørgsmål stiller politikerne sig selv i Tønder byråd, skriver JydskeVestkysten. Her har ingen borgere benyttet sig af muligheden siden december 2019.

Det var Jørgen Popp Petersen fra Slesvigsk Parti, der foreslog, at ordningen blev indført i 2018. Han gætter på, at coronasituationen har holdt borgerne fra spørgetiden, og derudover skal budskabet om, at muligheden er til stede, udbredes til flere:

“Jeg kan godt lide, at borgerne møder op og stiller alle kommunalpolitikerne det samme spørgsmål direkte. For så kan alle politikere tage stilling,” siger Jørgen Popp Petersen til JydskeVestkysten.

Venstres Mathias Knudsen var imod at indføre spørgetiden, og det holder han stadig fast ved:

“Det har aldrig været nemmere at få fat i os politikere, end det er nu, siger Mathias Knudsen og henviser til kontaktoplysningerne på kommunens hjemmeside.

Læs også:
Borgmester er træt af borgerspørgsmål der trækker møder i langdrag