Trods nye restriktioner på bosteder vil
Trods nye restriktioner på bosteder vil "vi hele tiden have fokus på at beskytte beboere mod isolation," siger social- og indenrigsminister Astrid Krag. - Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Besøgsrestriktioner på bosteder udbredes fra 17 hovedstadskommuner til yderligere 8 kommuner på Sjælland. Der vil dog fortsat være fokus på at undgå isolation, siger minister.

Af nbkommune

Stigende smittespredning med coronavirus får myndighederne til at indføre midlertidige besøgsrestriktioner på en række botilbud i otte sjællandske kommuner.

Det skriver Social- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Det gælder Egedal, Furesø, Greve, Hillerød, Hørsholm, Roskilde, Rudersdal og Slagelse Kommune.

Besøgsrestriktionerne gælder kun sociale tilbud, som har beboere i en risikogruppe.

Det er op til det enkelte botilbuds ledelse at vurdere, om der er beboere i risikogruppen, oplyser ministeriet.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har anbefalet, at der indføres yderligere tiltag for at mindske smittespredningen og beskytte sårbare beboere.

Mandag blev der ligeledes indført besøgsrestriktioner på botilbud med beboere i risikogruppen i 17 kommuner i hovedstadsområdet.

– Smitten går desværre lige nu i den forkerte retning i en række kommuner, siger social- og indenrigsminister Astrid Kragh i en pressemeddelelse.

– Når situationen udvikler sig så hurtigt, som det er tilfældet, skal vi reagere, så vi kan beskytte sårbare mennesker på tilbuddene.

Hun tilføjer, at myndighederne ligeledes vil ophæve begrænsningerne igen, så snart situationen er bedre.

– Og vi vil hele tiden have fokus på at beskytte beboere mod isolation, lyder det fra ministeren.

Med restriktionerne vil det fortsat være muligt at besøge beboerne på de sociale tilbud på udendørs arealer.

Men det vil også være muligt for beboerne at få besøg af en til to faste besøgspersoner indendørs, hvis det vurderes at kunne gøres forsvarligt.

Derudover kan der gøres undtagelser i kritiske situationer, fremgår det af pressemeddelelsen.

/ritzau/