Nye Borgerlige har fundet seks kandidater til kommunalvalget næste år. Det er Jan Køpke Christensen, der er lokalformand for partiet. Han stiller i øvrigt selv op til Folketinget for partiet. - Foto: Privat

I Tønder Kommune er Nye Borgerlige klar med seks kandidater til KV21. Flere af kandidaterne har baggrund i andre partier.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Siden Nye Borgerlige bragede ind på Christiansborg ved folketingsvalget i 2019, har partiet efterhånden også fået etableret sig på den kommunalpolitiske scene i en række kommuner.

Målet for partiet er at opstille så mange kandidater som muligt frem til kommunalvalget næste år, og dem har man nu fundet seks af i Tønder Kommune.

Det oplyser Jan Køpke Christensen, der er formand for Nye Borgerlige i Tønder og Aabenraa kommuner til JydskeVestkysten.

Blandt de seks godkendte kandidater har flere tidligere været opstillet til kommunalbestyrelsen, men for andre partier.

Læs også:
Nye Borgerlige har kig på DF's byrådspladser

Det gælder Allan Svendsen, der har fortid som kasserer og kandidat for Liberal Alliance. Derudover var Søren Malchow og Charlotte Gugolka begge opstillede for Dansk Folkeparti ved KV17.

Endelig har Kim Pedersen en fortid som aktiv i fagbevægelsen og Socialdemokratiet, skriver JydskeVestkysten.

“Humøret er højt. Både medlemsmæssigt, og hvad angår meningsmålinger, er vi i en forrygende fremgang,” siger Jan Køpke Christensen til avisen.

Formanden selv har selv en lang, politisk baggrund i andre partier. Han var medlem af Folketinget for Fremskridtspartiet fra 1989 til 1998. Derefter meldte han sig ind i Det Konservative Folkeparti og senere Venstre, inden han i 2016 blev medlem af Nye Borgerlige.

Læs også:
Pernille Vermund: Vi vil ikke have flere afhoppere fra DF