Jens Kristian Hedegaard (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Holstebro Kommune om store udgifter for tomme boliger: 'Vi arbejder løbende med at finde løsninger, så vi kan få udgiften bragt ned.' - Foto: Holstebro Kommune

Politikerne i Holstebro Kommune er ikke overbevist om, at statens ‘krigskasse’ vil dække alle omkostninger de næste år. Derfor sætter kommunen nu selv penge på corona-kontoen.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Det er stadig dyrt at bekæmpe coronavirussen og følge myndighedernes retningslinjer i landets kommuner – uanset om staten dækker omkostningerne eller ej.

Det er byrådet i Holstebro sig meget bevidst om, og derfor har man besluttet at etablere en pulje 15 millioner kroner, der skal bruges til covid-19-udgifter næste år. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Jens Kristian Hedegaard (V) er formand for social- og sundhedsudvalget, og han mener, at der er et fornuft initiativ.

“Vi ved ikke, hvornår vi ser en ende på virussen – og vi ved ikke hvor længe, staten betaler ekstra udgifter. Derfor mener jeg, det er klogest at afsætte en pulje,” siger Jens Kristian Hedegaard til avisen.

Læs også:
Corona trækker millioner ud af budgettet i kommune

Han forklarer, at nok dækker staten coronarelaterede udgifter, men derfor kan kommunen ikke vide sig sikker på, at alle udgifterne bliver tibageført:

“Når staten dækker udgifter i kommunerne, sker det ofte efter en fast fordelingsnøgle, og så kan det kan falde mere eller mindre heldigt ud for hver kommune,” siger Jens Kristian Hedegaard til avisen.

Holstebro Kommune er en af kommunerne, er har været hårdest ramt af corona i forhold til befolkningsantallet. Udvalgsformanden siger, at Holstebro gennem hele foråret havde store ekstraudgifter.

“Vi har ikke fået alle udgifter dække af staten. Og der vil blive ved med at være udgifter, indtil vi har en vaccine og sygdommen er væk,” siger Jens Kristian Hedegaard til Dagbladet Holstebro-Struer.