65-årige borgmester Ole Wej Petersen (S) på Ærø genopstiller ikke til borgmesterposten. - Foto: Geir Hauksson for Socialdemokratiet

Ærøs 65-årige borgmester Ole Wej Petersen (S) genopstiller ikke ved kommunalvalget i 2021, selvom han til den tid kun har været borgmester i én periode. Socialdemokratiet peger i stedet på Peter Hansted som ny spidskandidat. Seks borgmestre har nu meddelt, at de ikke genopstiller ved KV21.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Ærøs socialdemokratiske borgmester 65-årige Ole Wej Petersen genopstiller ikke til posten ved kommunalvalget næste år. Efter én periode på borgmester mener Ole Wej Petersen, at han på posten skal afløses.

“Man skal jo stoppe, mens man er på toppen. Nej, altså jeg har været i politik i 20 år nu, og politik skal ikke definere resten af mit liv. Det er jo ikke sådan, at jeg vil forlade politik. Jeg vil gerne have en aktiv rolle i Socialdemokratiet,” siger Ole Wej Petersen til Fyens Stiftstidende.

Avisen har spurgt Ole Wej Petersen, om næste år stiller op til at blive menigt menigt medlem af kommunalbestyrelsen, men det har han ikke taget stilling til endnu.

Onsdag aften afholdt Socialdemokratiet på Ærø ekstraordinær generalforsamling for at vælge partiets spidskandidat til kommunalvalget i 2021. Her faldt valget på kommunalbestyrelsesmedlem Peter Hansted som ny spidskandidat.

null
Peter Hansted er nu Socialdemokratiets spidskandidat på Ærø. (Foto: Geir Hauksson for Socialdemokratiet)

Ole Wej Petersen bliver af Fyens Stiftstidende spurgt om, hvordan borgmestertiden har været. Hertil svarer han blandt andet til avisen:

“Jeg var sådan set klar over, hvad jeg gik ind til, så der har ikke været de store overraskelser i det at være borgmester, bortset fra at to af mine egne medlemmer ikke var så loyale.”

“Ellers har jeg haft en rigtig god tid, og jeg synes sådan set også, at jeg har gjort en forskel. Men jeg er jo ikke færdig endnu. Jeg kan nå at opnå mange ting endnu. Og jeg vil bruge min fulde opmærksomhed til at gøre det så godt, jeg kan for øen.”

Borgmestre, som ikke genopstiller ved KV21

Egon Fræhr (V), Vejen