Del artiklen:
Lemvig Kommunes borgmester, Erik Flyvholm (V) overvejer, om der i fremtiden skal være færre medlemmer af kommunalbestyrelsen.
Lemvig Kommunes borgmester, Erik Flyvholm (V) overvejer, om der i fremtiden skal være færre medlemmer af kommunalbestyrelsen. - Foto: Screenshot

Skal der efter næste kommunalvalg stadig være 21 medlemmer af byrådet i Lemvig Kommune? Det usædvanlige spørgsmål har borgmesteren med i sine spareovervejelser.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Nogle gange skal der kigges indad, når der skal spare i forhold til de kommende års budgetter i kommunerne.

I Lemvig Kommune går man med tanker om, at byrådet måske ikke skal bestå af 21 medlemmer, når der skal vælges nye medlemmer til næste år. Det skriver Folkebladet Lemvig.

Byrådets partier har inden budgetforhandlingerne besluttet, at der skal findes besparelser for 400.000 på det politiske område, så nu er overvejelserne i gang, for der skal findes en løsning inden kommunalvalget i 2021.

Borgmester Erik Flyvholm (V) siger til avisen, at det kan komme på tale med færre byrådsmedlemmer, der skal aflønnes:

“Det kan være færre medlemmer, og det kan være færre udvalg. Det kan være noget med aflønnningen. Det skal en forhandling vise,” siger Erik Flyvholm til Folkebladet Lemvig.

Men det er SF’s medlem af byrådet, Arne Noe, ikke umiddelbart begejstret for:

“Det er ikke godt med færre kommunalbestyrelsesmedlemmer, da det både vil gå ud over de små partier og de små lokalsamfund, som vil få sværere ved at samle stemmer nok til at komme i byrådet,” siger Arne Noe ifølge Folkebladet Lemvig.

Byrådet i Lemvig har i øjeblikket 21 medlemmer, og de fordeler sig mellem 12 Venstremedlemmer, fire socialdemokrater, to fra SF, mens De Radikale, Dansk Folkeparti og Konservative kun har et enkelt medlem hver.