Initiativtager til et europæisk folkemøde i Mariager, Casper Hedegaard (R), har ambitioner om, at mødet kan blive en ligeså stor succes, som folkemødet med sine 25.000-30.000 besøgende er på Bornholm. - Foto: Privat/Facebook

Der er store ambitioner i Mariagerfjord Kommune, når kommunen giver en økonomisk hjælpende hånd til forening, der vil igangsætte et årligt europæisk folkemøde i Mariager.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Hele Europa skal samles til folkemøde Mariagerfjord Kommune i foråret 2022, og det skal være startskuddet til en årlig tilbagevendende begivenhed i det østjyske.

Det er målsætningen med et nyt, ambitiøst initiativ, som et enigt byråd netop har vedtaget at støtte op om med et engangsbeløb på 750.000 kommunale kroner. Det skriver Randers Amtsavis.

Og borgmester Mogens Jespersen (V) siger til avisen, at der kan være flere støttekroner på vej, hvis det skulle vise sig nødvendigt.

“Det er jo ikke kommunen, der står som arrangør. Det er en forening, og den vil vi gerne hjælpe i gang. Vi tror på, at det vil blive en succes, og vi glæder os over det,” siger borgmester Mogens Jespersen til avisen.

Håbet fra en af initiativtagerne til projektet og med i styregruppen, Casper Hedegaard, der også er medlem af Mariagerfjord byråd for Det Radikale Venstre, er, at det europæiske møde kan blive en ligeså stor succes, som folkemødet med sine 25.000-30.000 besøgende er på Bornholm:

“I Mariager har vi en god infrastruktur med en motorvej og en lufthavn tæt på. Så når det kommer til overnatningsmuligheder, har vi ingen begrænsninger i form af et hav. Så vi har ingen pladsproblemer,” har Casper Hedegaard tidligere fortalt til Mariager Avis.

Udover Mariagerfjord Kommunes økonomiske støtte til det videre arbejde med etableringen håber foreningen bag ‘Festival of Europe’ også på økonomisk støtte fra både Region Nordjylland og Region Midtjylland.