"Med den viden, vi har nu, har vi brugt et par millioner mere, end staten kompenserer for," siger Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S). - Foto: Socialdemokratiet

I nordsjællandske Hillerød Kommune frygter økonomiforvaltningen, at kommunen ikke bliver kompenseret 100 procent fra staten. Allerede nu er der et udækket ‘hul’ på to millioner kroner. KL og andre kommuner inddrages.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Nordsjællandske Hillerød Kommune bruger som andre kommuner mange millioner kroner på at forebygge og bekæmpe spredningen af corona.

Ekstraregningen lyder siden marts på næsten 10 millioner kroner, hvilket er to millioner kroner mere, end staten kompenserer for. Det fremgår af en ny beregning, som forvaltningen har lavet til Økonomiudvalget. Det skriver Hillerød Posten

“Med den viden, vi har nu, har vi brugt et par millioner mere, end staten kompenserer for. Det færdige regnestykke har vi jo ikke endnu – men vi ender på noget mere, end hvad vi får kompenseret,” siger borgmester Kirsten Jensen (S) til Hillerød Posten.

Statens kompensation bliver beregnet og givet ud fra et gennemsnit blandt de 98 kommuner i landet. Men nogle kommuner har valgt nogle dyrere løsninger end andre, påpeger Kirsten Jensen.

“Så nu har vi bedt forvaltningen om at holde øje med regnestykkerne i andre kommuner – om de har samme oplevelse som os og synes, at kompensationen skal dække bedre, end den gør nu,” siger Kirsten Jensen til Hillerød Posten og fortsætter:

“Hvis nogle har fået for meget i kompensation, kommer de nok ikke løbende hen ad gaden og fortæller det, men vi vil holde øje med det. Der sker jo altid det, når man deler ud efter et gennemsnit, at nogle synes, det er fint, mens andre synes, der mangler det sidste – og det er den sidste kategori, vi er i.”

Krigen mod corona er langt fra slut, og derfor kommer alle landets kommuner til at spendere mange millioner kroner på at bekæmpe virus i de kommende måneder og år.

“Vi skal jo fortsætte med for eksempel ekstra rengøring, og vi bliver ved med at have blokken liggende og skrive op, hver gang vi bruger mere, så vi kan holde øje med udgifterne,” siger Kirsten Jensen til Hillerød Posten.

Politikerne i Hillerød vil bede Kommunernes Landsforening om igen at tage spørgsmålet om kompensation til kommunerne op over for regeringen.

Læs notat fra Hillerød Kommune – (begynder på side 3)