Del artiklen:
De gode erfaringer fra coronakrisen med at give ledere i det offentlige et større og mere frit ledelsesrum bør præge den kommende nærhedsreform. Det mener næstformænd i Fagbevægelsens Hovedorganisation Bente Sorgenfrey (t.v.) og Majbrit Berlau.
De gode erfaringer fra coronakrisen med at give ledere i det offentlige et større og mere frit ledelsesrum bør præge den kommende nærhedsreform. Det mener næstformænd i Fagbevægelsens Hovedorganisation Bente Sorgenfrey (t.v.) og Majbrit Berlau. - Foto: Fagbevægelsens Hovedorganisation

KOMMENTAR: Coronakrisen har vist, at meget er vundet ved at gøre op med besværlige arbejdsgange, silotænkning og dokumentationskrav. Mere tillidsbaseret ledelse bør gennemsyre arbejdet med nærhedsreformen i efteråret, mener Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Af Bente Sorgenfrey, Næstformand,
og Majbrit Berlau, Næstformand,