I Viborg Kommune har man haft stor succes med rygestopkurser, der foregår online. (Arkiv) - Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

Under nedlukningen på grund af corona-epidemien etablerede Viborg Kommune rygestopkurser online. Det var der så stor interesse for, at kommunen fortsætter kurserne online.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Rygestop-rådgiverne i Viborg Kommune kan spare på kaffen i de kommende uger, for de normale rygestopkurser, hvor deltagerne møder op en gang om ugen i en periode på fem eller seks uger, erstattes også i den kommende tid af onlinekurser.
Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.
Online-kurserne blev sat i gang under corona-nedlukningen i foråret, og det har deltagerne taget rigtig godt imod, siger rygestoprådgiver Maria Rømer til avisen:
“Deltagerne har været meget positive over måden at mødes på og udbyttet både fagligt og socialt,” siger hun. Kurset forløber på samme måde online som ved de fysiske møder, hvor rådgiverne informerer og står for det faglige indhold, mens deltagerne kan sparre med hinanden. Den eneste forskel er, at deltagerne nu sidder derhjemme ved computeren eller tabletten og drikker egen kaffe. 14 borgere i Viborg deltog på det seneste kursus – otte af dem er stadig røgfri syv uger senere. 48-årige Kirsten Jacobsen er en af dem. Hun har kun godt at sige om online rygestop-kurset:
“Jeg synes, det har fungeret skidegodt, og jeg har glædet mig til hver onsdag, hvor jeg skulle på kursus. Jeg synes, det har været meget personligt. Man sidder foran sin egen lille iPad, og man føler, når man chatter, at man bliver hørt.”

“Alle de informationer, jeg har fået på kurset, har jeg været ekstremt glad for at få. Kurset har gjort en forskel, og økonomien har gjort en forskel,” siger Kirsten Jakobsen til Viborg Stifts Folkeblad.