På grund af en teknisk fejl må Social- og Indenrigsministeriet her tilbagetrække sin udmelding fra i går om udligning. - Foto: Caroline Ryberg Albæk

Grundet en teknisk fejl i tallene, som NB-Økonomi afdækkede i aftes, trækker Social- og Indenrigsministeriet nu sin meddelelse om tilskud og udligning for 2021 tilbage.

Af Peter Risager, [email protected]

Kun en dag efter kommunerne fik besked om tilskud og udligning for 2021, trækker Social- og Indenrigsministeriet torsdag eftermiddag tallene tilbage.

Det sker i kølvandet på, at NB-Økonomi i aftes kunne afdække, at der var sket en mystisk ændring af de aldersbestemte udgiftsbehov.

Det er – ifølge vores oplysninger – første gang i historien, at tilskudsudmeldingen bliver trukket tilbage, efter den er offentliggjort.

Ministeriet skriver i en pressemeddelelse, at der er “sket en indelæsningsfejl i forbindelse med opgørelsen til tilskudsudmeldingen.”

I pressemeddelelsen tilføjer Social- og Indenrigsministeriet yderligere, at:

“Indlæsningsfejlen har ikke betydning for udligningsreformen eller for de beregninger, der er foretaget i forbindelse med aftalen om reformen.”
“Social- og Indenrigsministeriet retter nu op på fejlen og udsender en ny tilskudsudmelding til kommunerne allerede senere i dag.”

NB-Økonomi vender naturligvis tilbage, når vi får tallene med nye beregninger baseret på de rigtige tal – uden datafejl.