Del artiklen:
Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) præsenterer en ny model for rejsevejledninger til lande uden for EU, Schengen og Storbritannien.
Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) præsenterer en ny model for rejsevejledninger til lande uden for EU, Schengen og Storbritannien. - Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

EU-model, der tillader indrejse for turister fra 14 lande, ligger til grund for justeret dansk vejledning.

Af nbkommune

Udenrigsministeriet indfører torsdag en ny model for rejsevejledninger til lande uden for EU, Schengen-området og Storbritannien.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Rejsevejledningen vil blive lempet for de lande, der lever op EU’s nye kriterier for indrejse til EU, og som samtidig ikke har betydelige indrejserestriktioner eller karantænekrav for de rejsende, der kommer til landet.

Et vigtigt element i modellen vil være EU’s nye liste over lande, der lever op fastsatte Covid-19-kriterier for indrejse til EU, hedder det i meddelelsen.

Listen blev offentliggjort tirsdag og giver mulighed for turister og forretningsrejsende fra 14 lande for at indrejse til EU.

Listen vil blive justeret hver 14. dag.

– Det er et stort, vigtigt og godt skridt mod mere normale rejsevejledninger, at vi nu har en fælles EU-liste og en ny model for rejsevejledninger til lande uden for EU, Schengen og Storbritannien. Men der er stadig lang vej endnu, siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i pressemeddelelsen.

Eventuelle ændringer i rejsevejledningerne for lande uden for EU og Schengen vil ifølge meddelelsen blive annonceret torsdag.

/ritzau/