Se alle kommuners tilskud og udligning for 2021

Social- og Indenrigsministeriet har netop offentliggjort meddelelsen om tilskud og udligning for 2021. Se her, hvad det betyder for din kommune.

Af Peter Risager, [email protected]

NOTE: Efter NB-Økonomis afdækning af de mystiske ændringer af de aldersbestemte udgiftsbehov i meddelelsen om tilskud og udligning, har Social- og Indenrigsministeriet trukket tilskudsudmeldingen tilbage. Derfor er oplysningerne i denne artikel forældet.

Kommunerne har ventet i spænding på at se resultatet af meddelelsen om tilskud og udligning for 2021. Tallene får ekstra bevågenhed i år, fordi det er første gang, man fordeler pengene med udgangspunkt i den nye udligningsreform.

I gennemsnit får alle kommunerne 3.008 kroner mere i udligning og tilskud pr. borger, så dermed er det kun kommuner, som har fået mere end det, som reelt har fået flere penge.

Med dagens offentliggørelse kender vi nu tallene for alle kommuner i 2021. Se i kortet her, hvor meget mere din kommune får i tilskud og udligning i forhold til 2020. Artiklen fortsætter under kortet.

Tallene i kortet angiver det samlede tilskud og udligning, kommunerne får i 2021. Det er altså inklusiv udligning af selskabsskat, særlige kompensationsordninger og øget bloktilskud. Samtidig er tallene for 2020 blevet PL-reguleret til 2021-priser.

Derfor er et positivt tal i ovenstående kort ikke nødvendigvis lig med en bedre kommuneøkonomi i 2021. Gevinsten kan eksempelvis komme fra en lavere selskabsskat eller et lavere udskrivningsgrundlag, som for nogen kommuner vil skade kommunens økonomi mere, end den øgede udligning gavner den.

Få overblik over alle tallene i NB-Økonomi (Kræver abonnement)

Læs også:
Så er tallene her: Se alle kommuners tilskud og udligning for 2021