Del artiklen:
Endnu en besætning med mink skal aflives, efter at over halvdelen af minkene er testet positive for smitte med coronavirus. (Arkivfoto)
Endnu en besætning med mink skal aflives, efter at over halvdelen af minkene er testet positive for smitte med coronavirus. (Arkivfoto) - Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Coronavirus har spredt sig hurtigt i ny minkbesætning i Nordjylland, som derfor aflives.

Af nbkommune

Endnu en minkbesætning i Nordjylland skal aflives efter fund af mink i besætningen, oplyser Fødevarestyrelsen mandag.

Prøver i besætning har vist, at over halvdelen af minkene er smittet med Covid-19, der sygdommen, som man kan få af coronavirus.

– Fødevarestyrelsen har med få dages mellemrum testet en minkbesætning i Nordjylland. Prøver viste, at Covid-19-smitte har spredt sig fra få til mange dyr, så over halvdelen af minkene nu er smittede, skriver Fødevarestyrelsen.

– Regeringen har – på linje med den første smittede minkbesætning – valgt at slå besætningen ned ud fra et forsigtighedsprincip.

Minkene vil derfor blive aflivet 30. juli.

– Siden de første prøver blev udtaget, har minkbesætningen været underlagt restriktioner fra Fødevarestyrelsen. Det betyder, at ingen dyr og kun få mennesker kommer ind og ud af besætningen, skriver Fødevarestyrelsen.

/ritzau/