Kolding Kommunes borgmester, Jørn Pedersen, er meget tilfreds med kommunens regnskab for 2019. - Foto: Kolding Kommune

I Kolding har byrådet allerede lavet et forlig om budgettet for 2021. Politikerne har aftalt at holde igen med at bruge flere penge og afvente eventuelle udgifter som følge af coronakrisen. Borgmesteren roser byrådet.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Kolding byråd indgik tirsdag i fuld enighed et forlig om kommunens budget for 2021. Politikerne i den østjyske kommune er på den måde meget langt frem i skoene i forhold til andre byråd.

I sammenligning med tidligere års budgetaftaler indeholder dette års forlig kun få elementer. Det skriver JydskeVestkysten.

Usikkerhed om coronas økonomiske konsekvenser, som har fået politikerne i overhalingsbanen.

Ifølge borgmester Jørn Pedersen (V) ser det for nuværende ud til, at der vil være et overskud på 2021-budgettet på op til 80 millioner kroner, hvis pengene altså ikke kommer til at blive brugt på coronarelaterede udgifter. Politikerne har nu aftalt, at de i februar næste år i en anden budgetrunde vil forhandle om, hvordan pengene skal investeres.

Budgetaftalen indeholder blandt andet ekstra cirka 50 millioner kroner til drift af daginstitutioner og skoler samt udbygning af en skole. Den anden store post i budgetaftalen er 80 millioner kroner til første etape af en omfartsvej, som har været under planlægning i årevis.

Budgetaftalen betyder, at Kolding Kommunes samlede anlægsbudget er hævet fra 300 millioner kroner til næsten 675 millioner kroner, fordi politikerne allerede i to tidligere, store aftaler har postet millioner af kroner ud i kommunen for at holde hånden under beskæftigelsen.

“Jeg synes, det er enormt flot, at byrådet rykker sammen i den her krisetid. Vi har været realistiske, og der er ingen overbudspolitik i det her. Jeg står med en oplevelse af, at vi er trådt sammen og har løst opgaverne sammen og i stor respekt for hinanden. Så stor cadeau for det til hele byrådet,” siger borgmesteren til JydskeVestkysten.

Budgetaftalen skal godkendes i byrådet til september.