Tirsdag har de økonomiske vismænd fremlagt et nyt diskussionsoplæg.
Det indeholder en gennemgang af dansk økonomi og forskellige måder at håndtere konsekvenserne af udbruddet af coronavirus i Danmark og omverdenen.
Vismændene er politisk uafhængige og udgør formandskabet i De Økonomiske Råd, som også omfatter Det Miljøøkonomiske Råd.
Læs om rådet her:
* Det Økonomiske Råd har til opgave at kigge dansk økonomi efter i sømmene og komme med inspiration og forslag til, hvad samfundet har mest gavn af.
* Det blev oprettet i 1962 og har den selverklærede rolle om “finanspolitisk vagthund”.
* Det Økonomiske Råd består af 25 medlemmer. Det er repræsentanter for en række erhvervs- og arbejdsmarkedsorganisationer, Nationalbanken, regeringen samt et antal uafhængige fagøkonomer.
* Rådets formandskab består af fire uafhængige nationaløkonomer – de såkaldte økonomiske vismænd.
* Vismændene er i øjeblikket professor Carl-Johan Dalgaard, Københavns Universitet (overvismand), professor Lars Gårn Hansen og professor Jakob Roland Munch, begge fra Københavns Universitet, og professor Nabanita Datta Gupta, Aarhus Universitet.
* De økonomiske vismænd er uafhængige og kommer med en økonomisk rapport en gang om året. Rapporten er deres prognose for dansk økonomi og analyser af forskellige økonomiske problemstillinger.
* De økonomiske rapporter diskuteres herefter i Det Økonomiske Råd. Medlemmernes kommentarer bliver inddraget i den endelige rapport, men selve rapportens indhold ændres ikke, selv om rådets øvrige medlemmer måtte være uenige.
Kilde: Det Økonomiske Råd.
/ritzau/