Marie Stærke, S-borgmester i Køge Kommune, ønsker den kommende epidemistyrelse placeret i kommunen. (Arkiv) - Foto: Bjarke Maccarthy/Ritzau Scanpix

Køges borgmester melder kommunen ind i kapløbet om at blive hjemkommune for den kommende epidemistyrelse. Reklamefremstødet er sat i gang.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

I midten af maj afslørede statsminister Mette Frederiksen (S), at man vil etablere en ny styrelse, der skal koordinere myndighedernes indsats under fremtidige, lignende krisesituationer.

Det har fået flere borgmestre og byråd til at finde de bedste argumenter frem for at blive udvalgt som hjemkommune for styrelsen og dermed sikre sig statslige arbejdspladser –  deriblandt Kolding Kommune.

Læs også:
Kolding melder sig ind i kamp om ny epidemistyrelse

Senest er det så Køge Kommunes borgmester, Marie Stærke (S), som mener, at det nordlige Køge af flere grunde er et stærkt bud på placeringen af den nye styrelse.

Det skriver Sjællandske.

“Køge er det oplagte sted til den nye styrelse. Vi har høje ambitioner på sundhedsområdet, en god placering, gode ansættelsesmuligheder og kan tilbyde en oplagt sammenhæng med universitetssygehuset,” siger Marie Stærke.

Kommunen har derfor sendt en henvendelse til Justitsministeriet, som den nye styrelse kommer til at høre under.

“Du kan kalde det en slags reklamefremstød, hvor vi forklarer, hvorfor Køge er det oplagte sted for den nye styrelse,” siger borgmesteren, som i regionsrådsformand Heino Knudsen (S) har en allieret i bestræbelserne på at huse den nye statslige styrelse.

“Vi kan finde en god placering til den nye styrelse, så den hurtigst muligt kan flytte ind og starte sit arbejde. Region Sjælland ligger centralt og godt placeret i forhold til København, og så er Region Sjælland den region, der har færrest statslige arbejdspladser i forhold til antal indbyggere.”

“Derfor mener jeg også, det vil være oplagt at flytte de statslige arbejdspladser til vores region,” skriver Heino Knudsen i en pressemeddelelse.