Mange af de ekstra medarbejdere i bl.a. daginstitutioner, der blev hentet ind under coronanedlukningen, skal snart se sig om efter nyt arbejde. (Arkiv) - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Med en tilbagevenden til næsten normale tilstande i landets kommuner er overvejelserne i gang om de mange midlertidigt ansattes fremtid. I Halsnæs siger man nu farvel til 70 medarbejdere.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Efterhånden som Danmark er ved at åbne igen efter nedlukningen under coronakrisen, står mange kommuner nu med overvejelser om, hvad der skal ske med de midlertidigt ekstra ansatte medarbejdere, der blandt andet står for rengøring af kommunale ejendomme og pasning af kommunens ældste og yngste borgere på plejecentre og dagtilbud.

Med færre restriktioner og retningslinjer for håndtering af coronavirus er de normale tilstande så småt ved at vende tilbage igen.

I Halsnæs Kommune er overvejelserne ovre, for her har man besluttet, at man må vinke farvel til 70 nye medarbejdere, der kom ind og dækkede hullerne. Det skriver Sjællandske.

“Planen er, at vi skal tilbage til almindelig normering. Nu skal vi lige se, hvordan verden ser ud, når vi for alvor åbner mere op, men vi er begyndt at kigge på at sige folk op. Vi har ikke brug for nær så mange mennesker mere,” siger Anders Mørk Hansen, der er kommunaldirektør i Halsnæs Kommune.

Det er særligt børne- ungeområdet og på rengøringsområdet, hvor der har været ekstra behov for hjælp til at håndtere den ekstraordinære situation. Omkring tyve personer er blevet internt omrokeret, mens resten af medarbejderne blev ansat i på fuld- eller deltid, viser kommunens egne tal. Det drejer sig blandt andet om HR-medarbejdere og bibliotekarer, som har hjulpet til i dagtilbud, og kantinefolk fra rådhuset som har været udlånt til et genoptræningscenter.

Halsnæs Kommune har indtil videre opgjort merudgifterne som følge af Covid-19-epidemien til 30,9 mio. kr. Det tal skal dog tages med forbehold og kan fortsat stige, skriver mediet.