Mange af de ekstra medarbejdere i bl.a. daginstitutioner, der blev hentet ind under coronanedlukningen, skal snart se sig om efter nyt arbejde. (Arkiv) - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Med en tilbagevenden til næsten normale tilstande i landets kommuner er overvejelserne i gang om de mange midlertidigt ansattes fremtid. I Halsnæs siger man nu farvel til 70 medarbejdere.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Efterhånden som Danmark er ved at åbne igen efter nedlukningen under coronakrisen, står mange kommuner nu med overvejelser om, hvad der skal ske med de midlertidigt ekstra ansatte medarbejdere, der blandt andet står for rengøring af kommunale ejendomme og pasning af kommunens ældste og yngste borgere på plejecentre og dagtilbud.

Med færre restriktioner og retningslinjer for håndtering af coronavirus er de normale tilstande så småt ved at vende tilbage igen.

I Halsnæs Kommune er overvejelserne ovre, for her har man besluttet, at man nu afskediger 70 nye medarbejdere, der kom ind og dækkede hullerne. Det skriver Sjællandske.

“Planen er, at vi skal tilbage til almindelig normering. Nu skal vi lige se, hvordan verden ser ud, når vi for alvor åbner mere op, men vi er begyndt at kigge på at sige folk op. Vi har ikke brug for nær så mange mennesker mere,” siger Anders Mørk Hansen, der er kommunaldirektør i Halsnæs Kommune.

Det er særligt børne- ungeområdet og på rengøringsområdet, hvor der har været ekstra behov for hjælp til at håndtere situation under coronakrisen. Omkring tyve personer er blevet forflyttet internt, og andre er blevet ansat på fuld- eller deltid. Det er blandt HR-medarbejdere, bibliotekarer og kantinefolk, som har hjulpet til i f.eks. dagtilbud og genoptræningscentre.

Halsnæs Kommune har indtil videre opgjort merudgifterne fra corona-epidemien til 30,9 mio. kr.