Kulturhuse bør ifølge KL vente med at genåbne for udstillinger/arrangementer. Friluftsbade derimode må godt genåbne. - Foto: Kulturhuset Trommen/Badesøen Albertslund

Vent med at genåbne kulturhuse. Sådan lyder det fra KL, som vil have retningslinjer, før kulturhuse åbner for eksempelvis udstillinger. Friluftsbade derimod må godt åbne nu.

Af Iver Houmark Andersen,

Kulturhuse må godt genåbne nu og drive deres cafeer. Men de skal ikke begynde at lave udstillinger/arrangementer. Sådan lyder anbefalingen fra Kommunernes Landsforening (KL).

KL anbefaler kulturhuse at afholde sig fra at genåbne, selvom de har har kulturelle aktiviteter, der svarer til museer, teatre med videre. Har kulturhusene almindelig cafe- eller restaurantdrift, kan disse ifølge KL åbne efter de gældende retningslinjer herfor.

Her er retningslinjer

Friluftsbade må åbnes nu

Fase 2 – nu populært kaldet fase 2,5- er skruet sådan sammen, at den pr. onsdag 27. maj også omfatter dele af det folkeoplysende indendørs område.

Det betyder ifølge en pressemeddelelse fra KL, at følgende kan åbnes under sundhedsmæssigt forsvarlige retningslinjer:

• Foreningsliv – aftenskoler, spejdere og lignende

KL har også her deltaget i sektorpartnerskabsmøder i Kulturministeriet og afventer lige nu endelige retningslinjer for området. KL afventer ligeledes tilpasninger af Bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter i forbindelse med håndtering af covid-19, ift. lovhjemmel for adgangen til kommunale lokaler.

Indendørs idræts- og foreningsliv er ikke omfattet af genåbningen d. 27. maj, hvor regeringen og Folketinget afventer en sundhedsfaglig vurdering af en genåbningsplan i forbindelse med overgangen til fase 3.

På et spørgsmål fra KL om, hvorvidt friluftsbade er omfattet af fase 2 åbningen af udendørs aktiviteter, har Kulturministeriet mundtligt orienteret om, at friluftsbade er omfattet her under overholdelse af sundhedsmyndighedernes retningslinjer.